INTERVJU, MILICA ĐURĐEVIĆ (ZAVETNICI): Umesto za NVO pare ćemo dati građanima

Autor: I. ŽIGIĆ

Vesti

28.02.2018

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Spremni smo da smenimo pogrešne kadrove koji 21 godinu upravljaju Beogradom, takozvane žute kadrove, koji su ponizili, opljačkali, devastirali i osramotili glavni grad", poručuje za Srpski telegraf Milica Đurđević, kandidat za gradonačelnika ispred liste "Beograd ima snage - Zavetnici".

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milica Đurđević

- Oni su uzurpirali sve poluge moći, a kako se vlast promeni, oni odmah popunjavaju pristupnicu nove vladajuće partije. Kada tome stanemo na put, stvorićemo uslove da krenemo u rešavanje svih gorućih problema.

Odmah je jasno s kim ne biste sarađivali nakon izbora.

- Imamo suštinske principe, od kojih ne odstupamo. Svako ko je spreman da se obaveže na njihovu primenu je dobrodošao kao koalicioni partner. Nažalost, ni bivša ni sadašnja vlast nisu pokazale da baštine ideje za koje se mi borimo. Svakako nikada ne bismo sklapali bilo kakve saveze sa Sašom Jankovićem, Borisom Tadićem, Draganom Šutanovcem i njihovim saradnicima.

S kim možete da sarađujete?

- Pre svega nam je važno da osvojimo dovoljan broj mandata da se konačno u gradskoj skupštini čuje glas ljudi koji se ne povlače i ne predaju i koji su spremni da održe reč.

Sami ističete da se ni sa kim ne prepucavate u kampanji, no jeste li možda upravo zbog toga manje zastupljeni?

- Vodili smo dostojanstvenu kampanju, kakva priliči Beogradu. Umesto međusobnog prepucavanja kakvom su pribegle pojedine partije, mi smo ponudili rešenja i program.

Kako biste konkretno poboljšali život Beograđana?

- Predložili smo zaustavljanje finansiranja antisrpskih NVO iz gradskog budžeta, a taj novac bismo preusmerili za podršku roditeljima i trudnicama. Dosta smo slušali da nema novca za natalitet, ali ima za Sonju Biserko. Imamo ozbiljan plan za razvoj turizma u Beogradu. Podržali bismo male i srednje domaće privrednike ukidanjem suvišnih nameta, dok zdravstveni sistem mora stići u svako naselje. Predložili smo, na primer, da jednom mesečno specijalističke ekipe obilaze ambulante u naseljima. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading