Savez Crnogoraca: Ne postoji granica između tzv. Kosova i naše zemlje!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.02.2018

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez Crnogoraca Kosova i Metohije smatra da ne postoji granica između tzv. Kosova i Crne Gore, već je reč o administrativnom prelazu, zbog čega kažu da za njih ništa što potpišu Filip Vujanović i Hašim Tači nema obavezujući karakter.

Foto ilustracija

- Za nas su i Čakor i Kula isto što i Merdare, Jarinje i Brnjak, dakle administrativni prelazi. Prema tome, šta god potpisivali, za kosmetske Crnogorce nema nikakav obavezujući karakter. Mi ne priznajemo Kosovo za državu, i to konačno mora da bude jasno i Prištini i Podgorici, ali i međunarodnim faktorima u pokrajini - navodi savez Crnogoraca KiM u saopštenju za medije. 

U saopštenju koje potpisuje predsednik te organizacije Vučina Popović, Savez traži da se vrati spomenik Petru II Petroviću Njegošu i Vuku Karadžiću u centru Prištine i podseća da su Albanci uz odobrenje NATO-a 1999. "počinili genocid nad metohijskim Crnogorcima". 


Kako kažu, država Crna Gora ima moralnu i svaku drugu obavezu da prema privremenim institucijama sistema u Prištini sledi put Srbije i to ne samo zato što je "KiM teritorija Srbije, prema Ustavu Srbije i prema stavu Ujedinjenih nacija, već zato što niko nema prava ni da se odriče Metohije u ime građana Crne Gore". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading