DAČIĆ IRONIČNO ODGOVORIO PACOLIJU: Da, nudimo oružje, NUDIMO I ATOMSKE BOMBE

Autor: Tanjug

Vesti

27.02.2018

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priština treba da se navikne da u svetu postoje one koji misle da je odluka o priznavanju Kosova bila pogrešna, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/O. STEVANOVIĆ
Poslao jasnu poruku: Dačić sa šefovima diplomatije Albanije i Italije

Dačić je na konferenciji za novinare u vili "Mir", gde se sastao sa ministrima spoljnih poslova Italije i Albanije, odbacio tvrdnju Bedžeta Pacolija da Dačić navodno nudi oružje u zamenu za povlačenje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

- Da, nudimo atomske bombe - ironično je rekao šef srpske diplomatije.

- Ako neko postavlja pitanje zašto je neka zemlja povukla priznanje, onda i Srbije treba da pita zašto je neko priznao Kosovo. Voleo bih da Srbija ima na raspolaganju velike količine naoružanja, malo bi nas drugačije gledali... - kazao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je poručio Pacoliju da ne traži izgovore za domaću javnost i da svako radi svoj posao.


- Mislim da proces nije završen. Upravo zbog toga ima zemalja koje preispituju odluke. Ne mogu da prepoznam interes Kostarike ili Avganistana da priznaju Kosovo. Uostalom, Pacoli možda razmišlja o kategorijama koje on poseduje i sredstvima koje je on koristio kada je razgovarao sa pojedinim zemljama - rekao je Dačić.

Kako je kazao, ne ljuti se na njega, ali mu je poručio da sportski prihvati to što neke zemlje povlače prizmanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

- Pašće ispod 100. Ja vam garantujem - zaključio je ministar Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading