Promocija najmlađih rezervnih oficira!

Autor:

Vesti

23.02.2018

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svečanost povodom završetka školovanja slušalaca Škole rezervnih oficira klase septembar 2017. godine održana je danas u kasarni "General Jovan Mišković" na Banjici. Najuspešniji među slušaocima u Vojnoj akademiji u ovoj klasi bili su rezervni potporučnici Zorica Vučenović, Miloš Zelenović i Bora Vreler.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Svečanost povodom završetka školovanja

Čestitajući najmlađim promovisanim rezervnim oficirima, načelnik Vojne akademije pukovnik dr Miroslav Talijan istakao je da su danas, u stroju pred nama, naslednici znanja, veština, navika i naučenih lekcija naših slavnih srpskih vojskovođa i oficira.

RepublikaFoto: mod.gov.rs

- Ovo je generacija rezervnih potporučnika kojoj je pripala ta čast da svoj prvi oficirski čin stekne baš u godini obeležavanja stogodišnjice pobede Srpske vojske u Velikom ratu. Oni su akademska elita našeg društva, ali i deo oficirskog kora koji je oslonac i stub Vojske, odbrane i bezbednosti naše zemlje, stroj koji je spreman da primeni stečena vojna znanja i kadar da se, uz našu tradicionalnu oficirsku mudrost i čast, vešto bori protiv svakog neprijateljstva iskazanog prema našoj zemlji – naglasio je pukovnik Talijan dodajući da je školovanje ove klase rezervnih oficira realizovano kroz čitav korpus predavanja, seminara, izvođenja vežbi i stažiranja u jedinicama Vojske Srbije, gde su imali priliku da sagledaju specifičnosti i način rada komandi i taktičkih jedinica naše Vojske, kao i organizaciju i realizaciju nastavnog procesa na Vojnoj akademiji.

RepublikaFoto: mod.gov.rs

Obraćajući se okupljenima u ime svoje klase slušalaca, prva u rangu Škole rezervnih oficira rezervni potporučnik Zorica Vučenović poručila je da smatra privilegijom što je bila deo klase koju sačinjavaju ljudi koji, ne samo što su ambiciozni i pametni, već su došli ovde spremni na žrtvu i borbu za dobrobit naše zemlje i koji su se zakleli na vernost otadžbini, ne tražeći ništa za uzvrat.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rodbina i prijatelji rezervnih potporučnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading