MIHAJLOVIĆEVA: Ana Brnabić da odluči da li ćemo dobiti moderan Zakon

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2018

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da premijerka Ana Brnabić treba da odluči da li će Srbija dobiti moderan Zakon o rodnoj ravnopravnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Zorana Mihajlović

- Da li ćemo dobiti Zakon o rodnoj ravnopravnosti i kakav će on da bude i da li će da bude moderan, mislim da je to odluka na najboljoj od nas, a najbolja od nas je ona koja trenutno vodi vladu, gospođa Brnabić - rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je dodala da je "možda fer da žena odluči" o tom zakonu.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost je, odgovrajući na pitanja novinara u Metropolu, kazala da Brnabić treba da odluči da li ćemo imati moderan zakon i da li stvarno idemo u Evropu i da li stojimo na Zakonu iz 2009. koji nikada nije primenjen i zbog kojeg imamo kao rezultat na desetine ubijenih žena.

- Ako je naš starteški cilj da idemo prema EU, onda je to moderan zakon koji ima i podršku Brisela i treba da se nađe na raspravi u parlamentu gde će svi poslanici moći da se izjasn - kazala je Mihajlović.

Nacrt zakona o rodnoj ravnopravnosti od prošle jeseni zaglavljen je u polemici između predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zorana Đorđevića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading