Kušner: Plačem kad se setim masakra nad seljanima i silovanih žena na Kosovu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.02.2018

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši administrativni rukovodilac UNMIK Bernar Kušner izjavio je da je sever Kosova "odvojen od početka", takođe se prisetio koliko je bilo teško 1999. godine gledati silovane žene i masakr nad seljanima na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: youtube.com/Europe 1
Bernar Kušner

U razgovoru za prištinsku televiziju "Klan Kosova" Kušner je rekao da je njegova uloga bila da donese mir, prenosi RTS.

- Sever Kosova je bio odvojen od početka, jer nismo želeli da preduzmemo borbene akcije koje bi vratile rat. To je područje koje se nalazilo u geografiji Kosova, i uspeli smo da ostvarimo mogućnost da obilazimo tri područja na severu. Nisam došao ovde radi rata, jedan od uspeha Ujedinjenih nacija je što više nije bilo rata - rekao je bivši šef UNMIK.

Navodi se da je Kušner, prisećajući se dolaska na Kosovo 1999. godine, naveo je da ga "najviše pogađa masakr počinjen nad seljanima".

- Još uvek plačem kada se setim tog vremena, masakr seljana, bila je bolna realnost koja me je puno pogodila - rekao je Kušner.

On je kazao i da je u to vreme obilazio i srpske kuće u Prištini, zajedno sa tadašnjim komandantom OVK i sadašnjim predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, gde je video "žene koje su bile napadnute i silovane".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nebojša

20.02.2018 11:33

I ja plaćem kada se setim kako je Vojislav Koštunica pustio na slobodu 2000 šiptarskih terorista pa i braću Mazreku umesto da ih menja svi za sve. nakon toga je ovaj zločinac Kušner organizuovao ubistva i prodaju organa otetih 2000 Srba. Žalim što nismo sila kakva smo bili i što nemamo službe kakve smo imali jer bi ovaj zlikovac davno mirisao cveće odzdo.

Svetlana

20.02.2018 12:07

Place??? Majmun jedan,... spodoba odvratna, a ne place zbog svojih lazi i svog zla koje je naneo Srbiji i Srbima. Prodana dusa! Treba da bude obesen za primer na nekom od nasih trgova bilo gde u Srbiji, pa da ga skinu, pa da ga ponovo bese mrtvog u sledecem gradu. Grad za gradom - Trg za trgom! Pedercina odvratna! Nalapao se para samo tako! A cime se sve bavio, to se niko u svetu ne pita...