LEKA BI DA VRAĆA MONARHIJU: Ujedinjenje Albanije i Kosova moguće samo pod krunom

Autor: Agencije, Republika

Vesti

19.02.2018

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski princ Leka je ocenio da jedinstvo Albanije i Kosova, za koje se zalaže albanski premijer Edi Rama, može da se postigne samo pod krunom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Makedonska agencija MIA javlja da je Leka na društvenim mrežama napisao da "ujedinjavanje Albanije i Kosova, dve države sa jednom nacijom, treba da se postigne vraćanjem monarhiije".

- Nacionalno objedinjavanje bilo je i biće san i zalaganje kraljevske porodice, iz generacije u generaciju, čak i kad niko drugi nije imao smelost da to artikuliše. To se ostvaruje kraljevskom krunom u dve države kao simbolom tog jedinstva - napisao je albanski princ.

Leka je istakao da bi to bila logika stvarne stabilnosti, tradicije i istinskog prosperiteta kako ukazuju uspešni primeri najrazvijenijih zemalja Zapada.

Premijer Albanije Edi Rama juče je u Prištini rekao da će "Albanija i Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije".

- Zašto da nemaju čak i jednog predsednika kao simbol nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike - dodao je Rama na sednici kosovskog parlamenta povodom 10. godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading