Ramu proglasiti "personom non grata" u Srbiji

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.02.2018

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izjava premijera Albanije Edija Rame da će Albanija i lažna država Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku i predsednika uperena je protiv mira u regionu i predstavlja neprijateljski čin prema Srbiji i srpskom narodu", ocenio je predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nenad Popović

Popović je u izjavi za medije ocenio da bi zbog neprijateljskog čina prema Srbiji, zbog podrške razbijanju Srbije i podsticanju stvaranja "velike Albanije" na našem tlu, Edija Ramu trebalo proglasiti "personom non grata" u Srbiji, a ambasadoru Albanije u Beogradu uručiti oštar demarš. 

- Ova izjava, koja je izrečena u Prištini, na srpskom Kosovu, povodom obeležavanja desetogodišnjice od protivustavne dluke šiptarskih separatista o otcepljenju, ukazuje na jasan i nedvosmislen plan da se na Balkanu i na srpskom tlu stvara takozvana Velika Albanija - naveo je Popović u izjavi za javnost.

On ocenjuje da se u ovoj izjavi pokazuje pravi cilj otcepljenja Kosova i svih onih koji su taj sramni čin podržavali - "da se granice u regionu prekroje u korist Albanaca i izazovu nove tenzije i sukobi na Balkanu".


- Srbija je otvorena za dijalog sa Albancima radi pronalaženja održivog rešenja za status južne srpske pokrajine koje će biti u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN - naveo je Popović.
Edi Rama

Prema njegovim rečima, Beograd je spreman na ustupke i kompromise, ali nikako nije spreman na to da se cepa srpska teritorija, niti da takve separatističke tvorevine kao što je lažna država Kosovo ulaze u međunarodne organizacije, a posebno u Ujedinjene nacije.


On je pozvao i predstavnike međunarodne zajednice, posebno one koji su zdušno podržavali takozvanu kosovsku nezavisnost, da osude izjavu Edija Rame i jasno saopšte da su opasne ideje koje je izneo albanski premijer neprihvatljive i nedopustive.

Rama je u nedelju izneo ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru jednog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading