DAČIĆ: Svi koji su voleli Tita da glasaju za nas!

Autor: Tanjug

Vesti

18.02.2018

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Na izborima za Beograd ne smeju da pobede stranke koje ne mogu da garantuju stabilnost i Beograda i Srbije", rekao je danas predsednik SPS Ivica Dačić na izbornoj konvenciji liste SPS-JS.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Antić, Ivica Dačić i Dragan Marković

On je istovremeno imao poruku za predsednika SNS Aleksandra Vučića:

- Želim svom dragom prijatelju Aleksandru Vučiću da poručim u jednoj rečenici - da vodi računa o onima koji su u njegovoj koaliciji. Za nas ne treba da brine, jer sve dok radimo u interesu Srbije bićemo uz tebe, dragi Aleksandre. Zato smo te podržali na predsedničkim izborima, zato smo sada u koaliciji s tobom, zbog Srbije. Zato ćemo i posle ovih izbora biti u koaliciji, jer smo ponosni na sve sto smo uradili zajedno - poručio je Dačić.

Beograd je centar Srbije, i zato je važno, istakao je Dačić, da i glavni grad bude stabilan, a to ne može da obezbedi onaj ko se zalaže za nezavisno Kosovo, koji kaže da je Republika Srpska genocidna tvorevina, koji se odriču Rusije...

- Đilas je izbacio Jeremića, Tadić i Šutanovac su podržavali Sašu Jankovića, Tadić je za njih govorio da su žuti lopovi, ne znam sad ko je tu lopov, Šapić bio sa Đilasom, a sad su na dve liste - rekao je lider SPS i dodao da je kolaicija SPS-JS siguran izbor.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Dačić je podsetio na aktivnosti koje je imao kao ministar spoljnih poslova, da je bio na sednici SB UN o KiM; da je priređena izložba o Jasenovcu u sedištu UN, da se sreo sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, bio na sastanku u Sofiji sa misnistrima spoljnih poslova EU....i istakao da se svuda borio za Srbiju.

Primetio je da svi ćute ovde na to što je Burundi povukao priznanje Kosova, dok u Prištini na neko priznanje - prave spektakl.

- Mi Srbi smo čudan narod. Ali, šta treba da kažem? Da neću da radim više na tome da se 'odpriznaju' priznanja Kosova? To od nas socijalista nikada nećete da čujete - rekao je Dačić.

Izvinio se što nije bio tu da pomogne listu, ali je primetio da je radio za Srbiju, te da je "to valjda jedno te isto, pošto je SPS državotvorna partija".

- Kako ja vodim spoljnu politiku, jasno, čvrsto i odlučno, tako i vi da vodite grad Beograd. Mi socijalisti zajedno sa JS nikada nismo bili izdajnici - nema predaje - dodao je.

Potrebna je, kaže, jasna politika puta ka EU, ali ne ucenjivačka politika, kao što je neprihvatljivo i da vodimo antirusku politiku zarad ulaska u EU.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Antić

- Da izdamo KiM je neprihvatljivo, kao ni Republiku Srpsku, jer je nju stvorio Slobodan Milošević Dejtonskim sporazumom - kazao je Dačić.

Izneo je i da su sve što je u Beogradu izgrađeno izgradili komunisti i socijalisti i naveo da je cilj njihove koalicije Beograd sa više radnih mesta, socijalne pravde, da periferija bude kao i centar, bezbedan grad sa perspektivom za mlade, da bude povezan sa svetom. . .

- Zato je za nas Beograd centar sveta - rekao je lider SPS i pozvao sve koji su "voleli Tita, voleli Slobu" i njega i Dragana Markovića Palmu da glasaju za listu broj tri.

- Ja sam garancija za odgovoran, jasan i suguran put kojim će se voditi i država, ali i grad Beograd - uveren je Dačić.

Beograd pripada svima nama, i nije Beograđanin lična karta, Beograđanin je način života, rekao je Aleksandar Antić, prvi na listi.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u onome što je urađeno u Beogradu, a što je, dodao je, na ponos cele Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

- Beograd je i grad solidarnosti s osobama sa invaliditetom, sa najstarijim sugrađanima, podrška je onima sa najnižimi penzijama, onima kojima treba zaštita uz pomoć panik tastera, to su sve naši prioriteti - poručio je Antić.

Beograd je i grad mladih koje želimo da zadržimo u budućnosti, učinićemo da se deca više radajju, pomoći ćemo finansijski vrtiće, dodao je.

- Naš Beograd je naš centar sveta i dajte da svi zajedno ubacimo jednu trojku za Beograd - poručio je Antić u skladu sa motom svoje kampanje.

- Dačiću posebno čestitam na jednoj sjajnoj stvari, Burudni je povukao priznanje i to je dokaz da se vredi boriti i da nekada borba daje rezultate - dodao je.

Dragan Marković Palma večeras je posebno zahvalio Dačiću što je 2008. zajedno s njim doneo važnu odluku od koje je, kako je rekao, sve počelo.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

- Sve je od nas počelo. Da 2008. nismo doneli odluku da se napravi proevropska vlada, ne bi bilo ni novih radnih mesta, ne bi bila ni blizu EU - rekao je Palma, primetivši da neki ne žele o tome da govore.

Mi, dodao je, međutim, moramo da govorimo, jer je naša koalicija to uradila, koalicija - SPS Ivice Dačića i Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, i videćete da ćemo mi biti veliko iznenađenje 4. marta, jer imamo najbolji program.

- Mi smo naumili da realizujemo program koji se zove socijalna pravda i ova koalicija više nikad neće dozvoliti da se nešto smanjuje u Srbiji, plate i penzije moraju da se povećaju - poručio je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ilija krneta

19.02.2018 01:09

opet tito bedi u beogradu kumunjare za dacica glasaju a ludi srbi za vucica i seselja dacicu i deci titinoj dosta je beograd da drze pod kontrolom ostalo je oslo u susede ruke srbi ne postoje nide poginili su za slobu i miru 90 ih

Jugoslav

20.02.2018 18:00

"Na izborima za Beograd ne smeju da pobede stranke koje ne mogu da garantuju stabilnost i Beograda i Srbije",Sada moraju pobediti oni koji zele RED,RAD I DISCIPLINU. a to je SNS sa svojim partnerima.