KOSOVO dobija vizu kad na VRBI RODI GROŽĐE!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2018

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor Evropske Komisije za pregovore o susedstvu i proširenju Kristijan Danijelson poručio je Prištini da mora da definiše granice sa Crnom Gorom i izbori se sa kriminalom ukoliko želi da dobije vizu - što je nemoguća misija.

RepublikaFoto: youtube.com/Zura Modebadze
Kristijan Danijelson

Demarkacija - razgraničenje sa Crnom Gorom i ne deluje toliko nestvarno, u odnosu na korupciju i kriminal koji pustoše Kosovo i čine ga teritorijom koja može samo da sanja o dobijanju viza, odnosno njenoj liberalizaciji.

 

Prema rečima Danijelsona Kosovo je ispunilo "93 od 95 uslova", a s obzirom na "klimu" koja vlada na Kosovu čini se da će tako i ostati do daljnjeg.

On je posle sastanka sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem istakao da bez ispunjavanja ova dva uslova "Kosovo ne može da nastavi dalje".

- Postoje još dva koja treba ispuniti. Jedan je demarkacija sa Crnom Gorom, a druga je borba protiv korupcije. Postoji dosta napretka u borbi protiv korupcije. Ako su ova dva uslova ispunjena, onda možemo nastaviti dalje. Danas ne mogu reći da li možemo da odgovorimo brzo - kazao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading