POŽAR NA AERODROMU NIKOLA TESLA: Vatrogasci "ZA SEKUND" ugasili avion!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.02.2018

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Spasilačko-vatrogasne službe Aerodroma "Nikola Tesla" izveli su danas pokaznu vežbu brzog reagovanja i gašenja požara na avionu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Hrabri srpski vatrogasci spremni na sve

Vatrogasci su hitrom akcijom ugasili požar na avionu, kao i na simulatoru letelice, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao vežbi, istakao je da je Vatrogasno-spasilačka jedinica na aerodromu veoma obučena i spremna da, uz modernu opremu, u najkraćem vremenu reaguje i spašava živote.

- Nadamo da se takvi incidenti nikada neće dogoditi, ali imamo ljude koji su spremni da u najkraćem vremenu reaguju i spašavaju živote. To je zbog dobrog rada Republike, finasijske konsolidacije, dobrog rada aerodroma i njegovog rukovodstva, jer trebalo je obezbediti da se poveća broj putnika na 5,3 miliona za prethodnu godinu i da jedan značajan deo tog novca bude odvojen za bezbednost - rekao je Stefanović.

Cilj i zadatak je, ističe ministar, da u saradnji sa aerodromskim službama i carinom, MUP i granična policija postaje sve efikasnija u radu, te da se radi na obukama, da kontrola bude kvalitetnija i da postoji uspešnija borba protiv svih vidova ugrožavanja bezbednosti građana, kontrole migracija, a i da građani budu zadovoljni brzinom i radom granične službe.

Ministar, koji je posetio i Terminal 1 aerodroma, rekao je da sada postoji najsavremeniji sistem kontrole, koji će biti konforniji za putnike, odnosno "neće biti toliko maltertiranja" ljudi da moraju da skidaju sve sa sebe, obuću i druge predmete, ali da istovremeno ima potpuna mogućnost kontrole - ne samo metala već i čestica koje se vezuju za neku vrstu eksploziva, tečnosti i svega ostalog što može biti bezbednosni rizik.

Spasilačko-vatrogasna služba Aerodroma "Nikola Tesla", između ostalog, raspolaže i novim vatrogasnim vozilima proizvođača "rozenbauer" iz Austrije, koja slove za "najbolja aerodromska vozila u svetu", nose 12.000 do 15.000 litara vode, 1.500 litra penila i od 250 do 750 kilograma praha. Razvijaju brzinu do 140 kilometra na sat i po pravilniku moraju da stignu na najudaljeniji deo aerodroma za manje od tri minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading