LJAJIĆ U LIPOVICI: Posvećujemo pažnju starijima i njihovim potrebama

Autor: Tanjug

Vesti

07.02.2018

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić posetio je danas Dom za stara lica "Senior plus" u Lipovici i poručio da je jedan od glavnih ciljeva te stranke poboljšanje socijalne politike prema starima.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Razgovarao sa meštanima Lipovice: Rasim Ljajić

SDP Srbije u skladu sa svojim ciljevima i opredeljenjima posebnu pažnju želi da posveti starima i skrene pažnju na ljude treće životne dobi. Zato smo danas i bili u Domu za stare u Lipovici, gde trenutno boravi oko 50 korisnika. Kroz razgovor sa njima uvideli smo da je njihov glavni problem usamljenost i da im svaka poseta i razgovor pričinjavaju radost i zadovoljstvo - rekao je Ljajić.  

Kako je rekao u tom Domu su više nego pristojni uslovi za život, korisnici imaju dvadesetčetvoročasovnu medicinsku pomoć i negu, a na usluzi im je i niz sadržaja za razonodu i zabavu.

- Socijaldemokratska partija Srbije će i ubuduće podržavati rad ovakvih ustanova. Jedan od naših glavnih ciljeva je poboljšanje socijalne politike prema starima. Težićemo da održimo kvalitet postojećih usluga, ali i da razvijamo nove za ljude treće životne dobi, kao što su dnevni boravci, više domova za stare, pomoć onima koji žive u sopstvenim domaćinstvima i osnivanje klubova penzionera - dodao je.

Naš cilj je, kaže Ljajić, da na sistemski način rešavamo sve negativne pojave i težićemo obezbeđivanju bolje ekonomske i socijalne pomoći i unapređenju kvaliteta života u starosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading