Haradinaj, Tači i Veselji na udaru prištinskih medija zbog VELIKE GREŠKE!

Autor: Tanjug

Vesti

07.02.2018

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica kosovskih lidera, Hašim Tači, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj, ponovo su se našli na udaru dela prištinskih medija zbog, kako se navodi, kršenja "državnog protokola".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

List Zeri piše da Tači, Haradinaj i Veselji ne poštuju protokol s obzirom na to da u tom dokumentu piše da oni ne mogu istovremeno biti na putu van Kosova.

Predsednik Tači je, međutim, već otputovao u SAD, gde će prisustvovati tradicionalnom Molitvenom doručku, predsedavajući parlamenta Veselji boravi u Hrvatskoj, a Haradinaj, koji je nakon odustajanja od podrške iniciijativi za ukidanje Specijalnog suda za zločine tzv. OVK, dobio je američku vizu i, navodi list, "na ivici" je da i on otputuje u Vašington, piše Zeri.

List podseća da "Zakon o državnom protokolu" precizno piše da "trojica lidera ne mogu istovremeno biti u inostranstvu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Tim protokolom je, kako se navodi, precizno utvrđeno da mora postojati koordinacija između trojice lidera, predsednika, premijera i predsednika Skupštine, kada je reč o službenim putovanjima.

"Posete su koordinisane tako da njih trojica ne mogu istovremeno biti u inostranstvu", navodi se u "članu 19 Zakona o državnom protokolu", a nepoštovanje tog dokumenta smatra se neodgovornošću lideram piše Zeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading