SKANDALOZAN POTEZ ZAPADA: Morgan Friman optužio Srbiju za genocid u Srebrenici

Autor: Informer, Republika

Vesti

05.02.2018

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo najvaljivana serija "Priča o nama" kanala Nacionalna Geografija, koju vodi poznati glumac Morgan Friman, zadala je još jedan udarac Srbiji od strane Zapada. Naime u seriji, i to u nekoliko navrata, Srbi optuženiza genocid u Srebrenici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Strašne tvrdnje Frimana o Srbima

U epizodi koja je sinoć premijerno emitovana, Friman je boravio u Bosni, obišao je Sarajevo i Srebrenicu, a u emisiji je nekoliko puta izneta trvdnja da su Srbi na tom mestu počinili genocid, kao i da su apsolutni krivci za rat na prostorima bivše Jugoslavije!

- Šta se zaboga ovde desilo - iščuđavao se Friman u razgovoru sa bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovom sinom Feđom. 

I dok su mu oni "objašnjavali" kako su Srbi u Srebrenici napravili genocid nad muslimanima, priča koja je trebalo da bude dokumentarna "filovana" je snimcima i informacijama o tome kako su Srbi odgovorni za rat na ovim prostorima.

Ni Frimenu ni nikom od novinarske ekipe nije ni na pamet palo da pokuša da čuje drugu stranu priče, kao što to novinarska pravila nalažu, a koliko su daleko išli u svojoj manipulaciji govori i činjenica da se u jednom od kadrova, koji treba da dočara početak raspada Jugoslavije 1992. godine, vide i snimci nastali u Beogradu 5. oktobra 2000. godine!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Neko

06.02.2018 06:35

Slovenija,Hrvatska i muslimanska strana Izetbegovic je zapocela onaj rat u SFRJ 1991. i 92. Dok Srbija i Srbi salju novac za BiH muslimanska strana nema vremena za nesto tako posto njima je samo stalo do toga da manipuliraju sa politikom,a i manipuliraju sa politikom gde god da su u svetu, A i hrvatska strana nije nista bolja,niti je CG mnogo bolji,a i Makedonija je zajebala stvar,a i Slovenija glumi glumu,a i oni u Pristini su jednako najgori. Primecuje se da oni vole pogresnu ideologiju,zato i nemamo vise nasu Jugoslaviju. Ne kukajte vise,sto ste trazili to ste i dobili. To vam je demokratija koju ste sami sebi poslali!