Aerodrom "Nikola Tesla" nadleće nove rekorde!

Autor:

Vesti

01.02.2018

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aerodrom Nikola Tesla Beograd i ovu godinu započeo je novim rekordima!

RepublikaFoto: Tanjug
Aerodrom rekorder u broju putnika

Beogradski aerodrom već 19 meseci za redom beleži povećanje broja putnika i apsolutni mesečni rekord u broju putnika.

333.989 putnika u januaru!

U ovom periodu obavljeno je 4.180 poletanja i sletanja, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 9 odsto.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd u januaru 2018. godine zabeležio je i izvanrednu tačnost (redovnost) polazaka svih letova od čak 91,2 odsto. Naime, renomirana britanska institucija OAG, koja najdetaljnije prati redovnost avio-saobraćaja u celom svetu, je u svom godišnjem izveštaju za 2017. godinu za kategoriju aerodroma koji imaju između 2,5 i 5 miliona sedišta u odlasku na godišnjem nivou, u koju spada i beogradski aerodrom, svaku prosečnu redovnost polazaka koja je viša od 85 odsto okarakterisala kao izvrsnu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Takođe, procenat letova sa velikim kašnjenjem u januaru iznosio je samo 1,6 odsto, dok prosečno kašnjenje svih polazaka iznosi 5,17 minuta.

Izvanredni rezultati na početku godine daju osnova za verovanje da će Aerodrom Nikola Tesla Beograd u 2018. godini zauzeti visoko mesto u Evropi i svetu prema tačnosti polazaka letova.

61 direktna destinacija
36 država
4 kontinenta

Prema najavama, ponuda atraktivnih letova sa beogradskog aerodroma biće nastavljena direktnim letovima iranske nacionalne avio-kompanije Iran Air, koja će prestonice Srbije i Irana povezati nakon 27 godina.

Već 19. marta i druga iranska avio-kompanija Qeshm Air najavila je početak letova za Teheran, avio-kompanija Vueling od 24. marta letove za Barselonu, a avio-kompanija easyJet će od 31. jula započeti letove za Bazel, a od 10. avgusta i za Berlin.

Podsećamo, u 2017. godini beogradski aerodrom ugostio je 5.343.420 putnika i jedini je aerodrom iz regiona koji se nalazi na listi 100 najprometnijih aerodroma u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading