KIM: Najavljen proces PRIJAVLJIVANJA SILOVANJA tokom sukoba

Autor: Tanjug

Vesti

31.01.2018

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces prijavljivanja za priznavanje i verifikaciju statusa silovanih osoba tokom sukoba na KiM najavljen je u kosovskoj vladi, a trebalo bi da počne 5. februara.

RepublikaFoto: facebook.com/RamushHaradinajOfficial
Haradinaj o pravima osoba koje su doživele nasilje

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je juče na sastanku da je "ovo samo pocetak angažžovanja" i da je vlada donela pravne i budžžetske odluke, ali da je "ostao najtežži deo - stvaranje zajedničke klime da žžrtve seksualnog nasilja pronađu priliku, hrabrost i podršku da užživaju ovo pravo", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

Haradinaj je pozvao žrtve nasilja da "pronađu hrabrost, smelost i snagu kako bi uživale ovo zakonsko pravo, koje potiče iz naroda i od svih onih koji razumeju jednu takvu ranu", prenosi RTS.

Učesnici sastanka u kosovskoj vladi bili su predstavnici kosovskih institucija, udruženja civilnog društva i ambasadori akreditovani na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading