NOŽ U LEĐA DAČIĆU: Mrka se nudi Đilasu!

Autor:

Vesti

26.01.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik SPS Milutin Mrkonjić ishvalio je Dragana Đilasa i ponudio mu se za saradnju posle beogradskih izbora, iskoristivši za to trenutak kada je njegov partijski šef Ivica Dačić van zemlje, u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

Time je po ko zna koji put napravio problem partijskim saborcima, koji zbog njega često moraju da peglaju odnose i situaciju sa SNS i Aleksandrom Vučićem.

U intervjuu listu Danas Mrkonjić je na pitanje da li bi mogao da sarađuje sa Đilasom ako ovaj osvoji većinu na izborima odgovorio:

- Uvek sam sa svakim od dokazanih stručnjaka spreman da sarađujem. Tu za mene nema nikakvih političkih konotacija.

PREKINUO VEZU

Na potpitanje da li misli da je Đilas stručnjak, dodao je:

- Mislim da jeste. Ne znam detalje kako je vodio grad, ja sam bio ministar saobraćaja, ali smo dobro sarađivali. U krajnjem slučaju "kineski most" je bio rezultat te saradnje.

Antić: Građani treba da znaju da je partnerstvo SPS i SNS izgrađeno na veoma čvrstim temeljima

Nešto drugačiji utisak počasni predsednik SPS pak ima o naprednjacima.

- I ova generacija beogradskih političara uradila je dosta. Jedini problem je što teško prihvataju sugestije i kritike.

Kada smo pozvali Mrkonjića da nam pojasni izjave, prekinuo nam je vezu.

S druge strane, potpredsednik socijalista ministar Aleksandar Antić kaže za naš list da ne deli Mrkonjićevo mišljenje.

- Izjava Mrkonjića je samo njegov stav, ali to svakako nije stav SPS niti ga ja delim. Ni kada je reč o nekakvoj saradnji sa Draganom Đilasom, koji je naš politički protivnik, a naročito kada je u pitanju odnos socijalista i SNS.

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOŠKIĆ

- Socijalisti imaju izuzetno dobru dugogodišnju saradnju sa SNS, oni su naš strateški partner sa kojim delimo i viziju i planove. Apsolutno je netačno da u SNS teško prihvataju kritiku, moja iskustva su potpuno suprotna.

- Žao mi je što izjave Milutina Mrkonjića nekada mogu da dovedu u nedoumicu pre svega naše birače, ali građani treba da znaju da je partnerstvo SPS i SNS izgrađeno na veoma čvrstim temeljima - navodi Antić.

SVI SA SVIMA

Funkcioner SNS i ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da svako ima pravo da kaže šta misli.

- To je njihovo pravo i mogu da se odrede prema Đilasu i saradnji sa njim kako god hoće. Mi mislimo sve suprotno, ali to pokazuje koliko je Vučić bio u pravu kada je rekao da bi se svi lako ujedinili da zaštite sopstvene, a ne interese građana - podvlači Stefanović.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić za Srpski telegraf kaže da nije iznenađen Mrkonjićevom izjavom:

Srefanović: Ovo pokazuje da je Vučić bio u pravu kada je rekao da bi se svi lako ujedinili da zaštite sopstvene interese

- Ako je mislio na Đilasovu stručnost da ukrade i zaduži, onda mi je drago da je drug Mrka pod stare dane prepoznao te osobine i kod sebe. Mi svaku kritiku shvatamo dobronamerno, nadam se da će i on ovu moju.

MOJ STAV 

Dejan Vuk Stanković

analitičar

Mrkonjić je solista koji je ponekad namerno konfuzan. Izgleda da govori iz ličnih razloga jer je solidno sarađivao sa Đilasom i DS svojevremeno. Inače, SPS nema dileme oko SNS kao partnera.

Novica Tončev

Predsedništvo SPS

Ne doživljavam uopšte Mrkinu izjavu kao kritiku naprednjaka. Mislim da mu to niko u SPS ne zamera jer on je naš veliki drug, šta god da kaže. Mrka celog života govori ono što misli i ne planira pod stare dane da se menja.

RepublikaFoto: Tanjug/youtube.com/Milutin Mrkonjic
Ranije izjave: Ku*toni, je*anje, krečenje...

- Je*aću mater Vučiću i Zorani Mihajlović

- Pomoć od 5.000 dinara koju su dobili penzioneri potrošiću na ku*tone

- Ne bih se pojavio na otvaranju Prokopa čak ni da sam bio pozvan, ja otvaram nove projekte, a ne one ofarbane i sveže okrečene

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading