SKANDALOZNA IZJAVA POSLANICE SAMOOPREDELJENJA: Oliver je bio kriminalac, NIJE ČUDO ŠTO JE UBIJEN?!?

Autor: Tanjug

Vesti

24.01.2018

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) raspravljao je danas o stanju ljudskih prava i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, a prvi sastanak sa novim izvestiocem za Kosovo Džordi Rokom obeležila je skandalozna izjava šiptarske poslanice Samoopredeljenja Aide Derguti.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Svirepo ubijen: Oliver Ivanović

Bez imalo blama i stida, ona je poručila da je lider GI "SDP" Oliver Ivanović "ratni zločinac", čovek koji je povezan sa kriminalom i da nije ni čudo "što je ubijen".

Na današnjem sastanku mišljenja o situaciji na Kosovu razmenile su srpska strana i  poslanici iz Prištine, a na njemu se najviše govorilo upravo o ubistvu Ivanovića.

- Osudili smo ovaj gnusni čin i ponovili zahtev da se uključimo u istragu. Nismo prihvatili da nam samo dostavljaju probrane dokumente - rekla je Marija Obradović, članica naše delegacije i potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope  i dodala da je srpska strana izvestioca upoznala i sa nedavnom posetom predsednika Srbije Kosovu i Metohiji Aleksandra Vučića.

Srpski članovi su izvestiocu preneli i da je Vučić uspeo da umiri građane severa Kosovske Mitrovice i da ih je uverio da će Srbija nastaviti da im pomaže finansijski.

Na sastanku je bilo reči i o Specijalnom sudu, a srpska strana je zatražila da on konačno počne da radi i osudila inicijativu 42 poslanika kosovske skupštine za njegovim ukidanjem.

- Tu inicijativu smo nazvali manipulacijom briselskog sporazuma - poručila je Obradović, koja je navela i da je izvestiocu preneto da je srpska strana sve ispunila i da čeka da to uradi i prištinska.

Osim Marije Obradović, u politikom komitetu PSSE učestvuje i poslanik Žarko Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading