MARIJA OBRADOVIĆ: Pacoli je lobirao, ali Priština nema podršku za Savet Evrope

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) raspravljaće o bezbednosnoj situaciji na Kosovu, a članica naše delegacije i potpredsednica PS SE Marija Obradović kaže da Priština nema nikakvu podršku da aplicira za članstvo u SE.

RepublikaFoto: Tanjug
Marija Obradović

- Njihov ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli bio je u Strazburu uočci početka redovnog zimskog zasedanja PS SE koje traje ove sdemice i pokušao da pojača aktivnosti oko apliciranja Kosova ali nije dobio ni najmanju podršku za to. Posle ubistva Olivera Ivanovića, jasno je da nema ni reči o poštovanju standarda SE na Kosovu - rekla je Obradovićeva za sutrašnje "Večernje novosti."

Članovi Političkog komiteta PS SE razmeniće mišljenja o stanju na KiM povodom početka izrade izveštaja o poštovanju ljudskih prava, vladavini prava i dostizanju standarda SE u pokrajini. 

- Tražićemo da se u izveštaj unese da je Priština zasad odbila naš zahtev da se Beograd uključi u istragu povodom ubistva Ivanovića - rekla je Obradovićeva. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading