KAKO RASTE BROJ DECE U PORODICI, TAKO PADAJU CENE KOMUNALIJA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.01.2018

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodice sa troje i više dece će ove godine imati pravo na umanjenje cena komunalnih usluga u Novom Sadu, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.

RepublikaFoto: youtube.com/Potrošački savetnik
Foto: ilustracija

Predviđeno je da umanjenje mogu da ostvare porodice sa troje i više dece do završetka njihovog redovnog školovanja, a najduže do 26 godina života. 

Uslov je da članovi porodice imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište za raseljena lica sa Kosova i Metohije na adresi stana za koji traže umanjenje, kao i da redovno plaćaju račune.

U skladu sa Odlukom, umanjenje može da se ostvari za komunalne usluge koje pružaju JKP "Novosadska toplana", "Vodovod i kanalizacija" i "Čistoća", a naplaćuje ih JKP "Informatika" putem jedinstvenog mesečnog računa. 

RepublikaFoto: Republika.rs

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđeno je u visini do 30 posto za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40 posto za porodice sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50 posto za porodice sa devetoro i više dece.


Zahtev za umanjenje plaćanja komunalnih usluga podnosi se u Pisarnici Gradske kuće, na adresi Trg slobode 1. 

Uz zahtev je potrebno priložiti i fotokopiju lične karte, odnosno raseljeničke legitimacije podnosioca zahteva, potvrdu o redovnom školovanju za decu i jedinstveni mesečni račun za prethodni mesec. 

Gradska uprava službenim putem pribavlja izvod iz matične knjige rođenih za svu decu u porodici, potvrdu o prijavi prebivališta, odnosno boravišta za roditelje i punoletnu decu i dokaz o redovnom izmirivanju obaveza u prethodnom periodu.

Porodice koje podnesu zahtev do 25. u mesecu za tekući mesec, u 2018. godini ostvarivaće umanjenje počev od tog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading