LIKVIDACIJA OLIVERA IVANOVIĆA: Maske sakrile atentatore

Autor:

Vesti

19.01.2018

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci kamera nedaleko od mesta ubistva Olivera Ivanovića neće biti od velike pomoći u istrazi, s obzirom na to da su napadači sve vreme bili maskirani i nijednog trenutka im se ne vide lica, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ubistvo Olivera Ivanovića ne sme ostati nerasvetljeno

Po tome, ali i mnogim drugim detaljima, jasno je da se radi o profesionalnim ubicama i da je atentat do tančina isplaniran.

S druge strane, jasno je i da naručioci i izvršioci likvidacije računaju na to da će kosovske vlasti i policija opstruirati istragu jer im nikako nije u interesu da se sve rasvetli dokraja.

Upravo zbog toga zahtev Srbije da se uključi u istragu dočekan je na nož.

Bez tragova

Takođe, sagovornici našeg lista slažu se s tim da je zapaljeni automobil koji je pronađen blizu mesta ubistva pogrešan trag koji treba da zavara dok odgovorni ne sakriju ključne stvari.

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da su ta kola praktično samo mamac i da se to vidi i po saopštenjima kosovske policije.

- Ovo ubistvo je urađeno profesionalno. Nema tragova, čak i kamere koje su snimale - snimile su izvršioce pod maskama, ostavljen je samo jedan pogrešan trag koji treba da nas zavara dok oni ne sakriju ključne stvari, a taj pogrešan trag je automobil. Zanimljivo je, prema mojim saznanjima, ispitati i da li je kupac tih kola bio neko iz Prizrena - smatra Drecun.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Opstrukcija istrage: Uviđaj na mestu zločina

On pominje i to da je Ivanoviću pucano u grudi, što je prepoznatljiv znak albanskih "pucača", dok, kako objašnjava, srpski "pucači" ispaljuju hice u glavu žrtve.

Šta je sve namešteno da upućuje na Srbe
1. Automobil čiji je vlasnik nekad bio Srbin kao mamac
2. Korišćenje pištolja srpske proizvodnje CZ-99, tzv. duge devetke
3. Spinovanje da je Ivanović ubijen jer se protivio Srpskoj listi i Vučiću
4. Spinovanje da Rusija ima korist od likvidacije

I ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tvrdi da nema iskrene želje prištinskih vlasti da se na slučaju ubistva Ivanovića radi najprofesionalnije moguće i da je potpuno nelogično odbijanje Prištine da organi iz Srbije pomognu u istrazi.

Stefanović: Mi smo počeli sopstvenu istragu, koja dolazi do određenih informacija, ali je mnogo teže kada niste na terenu

- Kada se želi najbolja moguća istraga, onda se uključuju svi oni koji mogu svojim radom, iskustvom, poznavanjem terena i istraga te vrste da pomognu, a naša policija ima izuzetno iskustvo u rešavanju različitih slučajeva, a njih ne žele u istrazi. To pokazuje da nema želje da se dođe do brzog i efikasnog rešenja - naveo je Stefanović i dodao da zahtev Srbije za saradnjom zaista nije politički, već s ciljem otkrivanja ubica.

Strah od rešenja

On kaže da je za Srbiju to potpuno neprihvatljivo.

- Mi smo počeli sopstvenu istragu, koja takođe dolazi do određenih informacija, ali je mnogo teže kada niste na terenu, nemate uvid u kamere, potencijalne svedoke. Mi ne možemo to operativno da uradimo i onda se postavlja pitanje, kada prolazi previše dana, da li ćemo imati rešenje ovog slučaja ili će prištinske vlasti voditi slučaj da se on ne reši - rekao je Stefanović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da odbijanje Prištine da se srpski organi uključe u istragu ubistva Olivera Ivanovića pokazuje da postoji nespremnost prištinske strane da se pronađu ubice i da je jedino Srbiji stalo do toga.

- Očigledno je da postoji strah od rešenja. Jedino kome je stalo je Srbija. Samo mi hoćemo da znamo ko je ubica, kako će biti kažnjen i da vratimo mir u region - tvrdi Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading