VESELJI TVRDI: Specijalnog suda će biti

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2018

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je danas da će Specijalnog suda biti i da on neće dozvoliti iznenadenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU.

RepublikaFoto: youtube.com/Ermal Mamaqi
Kadri Veselji

Veselji je za KTV, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, kazao da se svi, "nezavisno od toga što je taj sud nepravda, spreme za suočavanje sa sudom".

On je od svih politickih snaga na Kosovu zatražio da se ujedine i da se suoče sa tim procesom.

Prema njegovim rečima, zahtev za održavanjem vanredne sednice o ukidanju Specijalnog suda ostaće na dnevnom redu Predsedništva kosovskog parlamenta do donošenja odluke i pozvao je članove Predsedništva da prisustvuju sednicama tog tela.

Iako nije objasnio kako ce se izjasniti poslanici njegove stranke koji su potpisali zahtev za vanrednom sednicom, Veselji je rekao da ce odluka poslanika njegove stranke biti u korist Kosova, preneo je RSE.


Podseća se da je u sredu americki ambasador na Kosovu Greg Delavi upozorio je da će se poslanici i politički lideri, koji budu podržavali ukidanje Specijalnog suda, suociti sa "specificnim i oštrim posledicama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading