KOALICIJA OKO DS PREDALA LISTU: Evo ko je prvi na spisku

Autor: Tanjug

Vesti

17.01.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija okupljena oko Demokratske stranke, koju čine Socijaldemokratska stranka, Nova stranka i Zelena ekološka partija - Zeleni, predala je listu za predstojeće izbore u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug
U trci za gradonačelnikovu fotelju

Sinoć predata zajednička lista nosi naziv "Da oslobodimo Beograd", a prva na listi je prof. dr Vesna Rakić-Vodinelić.

Drugi je Marko Đurišić, a pod rednim brojem tri nalazi se predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji je i kandidat ove liste za gradonačelnika Beograda.

Na listi se nalazi preko 30 profesora univerziteta, doktora nauka, penzionisanih generala i admirala Vojske Srbije i drugih ličnosti, poput profesora Žarka Trebješanina, penzionisanog visokog oficira Vojske Srbije Srete Malinovića, bivšeg sudije Ustavnog suda prof. dr Zorana Ivoševića i balerine ansambla Narodnog pozorišta Bojane Leko.

Na listi su i visoki funkcioneri, narodni poslanici i članovi DS poput Balše Božovića, Nataše Vučković i prof. dr Ivana Vujačića

Funkcioneri Nove stranke dr Mira Petrović, dr Aris Movsesijan i Aleksandar Stanković, kao i članovi predsedništva SDS Aleksandar Ivanović i Konstantin Samofalov, takođe su na listi.

Prilikom predaje liste, Balša Božović, predsednik beogradskih demokrata, izjavio je da će ovo biti lista koja će vratiti nadu Beograđanima. 
On je rekao da će lista okupljena oko DS zaustaviti korupciju u Beogradu i sprečiti otimanje gradskih resursa, od kojih se, kako je naveo, bogati nekolicina dok je većina sve siromašnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading