SRPSKA LIGA: Moraju da se ugledaju na MUP i ministra Stefanovića!

Autor:

Vesti

11.01.2018

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštovanje zakona i postupanje u skladu sa nadležnostima mora da bude imperativ za sve državne institucije u Srbiji koje moraju da se ugledaju na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i ministra Nebojšu Stefanovića, zbog jasne i nedvosmislene poruke, u slučaju rušenja objekata u Savamali, da državni funkcioneri i ministri ne treba da se bave sprovođenjem istrage već da je to isključivo posao tužilaštva – izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige (SL), dodajući da je Stefanović priznanjem da je od 2016. godine novim zakonom ukinuto pravo da ministar ima bilo kakve nadležnosti nad istragom i krivičnim postupkom, još jednom pokazao da niko, pa ni on lično, nije iznad zakona i da zakon podjednako važi za sve.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
ĐURĐEV: Zahvaljujući Stefanoviću - prioritet je bezbednost Srbije!

- Istovremeno, činjenica da je Tužilaštvo u "slučaju Savamala" izašlo sa konkretnim imenom osobe koja se sumnjiči za "nesavestan rad u službi", dokaz je da MUP nije opstruirao istragu niti bilo kakvu drugu pravnu proceduru, i pokazuje da sve optužbe u ovom slučaju na račun ministra Stefanović padaju u vodu.

Jer, upravo zahvaljujući ministru Nebojši Stefanoviću, jedan od prioriteta Vlade Srbije je bezbednost i sigurnost građana, što ilustruje i podatak da je ove godine stopa kriminalietta u našoj državi smanjena za devet odsto - kaže Đurđev i dodaje da ulaganje u nabavku savremene opreme i stvaranje boljih uslova za rad policije i bezbednosnih službi garantuje da će Srbija biti sigurna i mirna zemlja jer je spremna da se efikasno bori protiv svih vrsta terorizma i organizovanog kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading