HRVATSKI MEDIJI: Brnabićeva negira genocid u Srebrenici

Autor: Tanjug

Vesti

10.01.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji su, izveštavajući o intervjuu srpske premijerke Ane Brnabić londonskom Ekonomistu, istakli da ona negira da se u Srebrenici desio genocid.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ana Brnabić

Ona je istakla da je to bio stravičan zločin i da se stidi zbog toga kakva je slika na osnovu toga stvorena o Srbima i Srbiji.

Portal Dnevnik.hr navodi da je srpska premijerka "u intervjuu koji traje oko 26 minuta uspela da da i vrlo kontroverznu izjavu o genocidu u Srebrenici". 

Takođe, ističe se da "nije htela da ulazi u polemike oko haških presuda, već je naglasak stavila na ljude koji nisu osuđeni za zločine, misleći na Hrvate i operaciju 'Oluja' u kojoj je oslobođena gotovo čitava teritorija Hrvatske". 

Index.hr navodi i da Brnabićeva ne poštuje presudu Haškog suda, koja je doneta u slučaju Ratka Mladića, u kojoj se navodi da je osuđen i za genocid u Srebrenici. 

Između ostalog, premijerka Srbije je rekla i da bi 2018. godina u kojoj bi moglo da se pronađe dugoročno rešenje za kosovsko pitanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading