ČEDA O APELU AMFILOHIJA: Poziv na samoubistvo jednog naroda i jedne zemlje

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2018

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apel koji je inicirao mitropolit Amfilohije Radović sa grupom profesora, političara i s vladikama SPC čin je lažne borbe za interese građana Srbije i samo dodatno deli već podeljeno i posvađano društvo, smatraju u Liberalnodemokratskoj partiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Na suprotnoj strani od mitropolita Amfilohija: Čedomir Jovanović

Jer, kako ocenuju u LDP, pitanje Kosova nije pitanje uskog kruga potpisnika pisma, već je rešavanje kosovskog problema zajedno sa Prištinom u našem interesu, s obzirom da od sporazuma Srba i Albanaca zavisi opstanak ljudi koji ovde žive i rade. 

Ritualno žrtvovanje

- Ritualno žrtvovanje, na koje neko danas poziva, zapravo je samo poziv na samoubistvo jednog naroda i jedne zemlje - primećuju u LDP.


Kako navode u saopštenju dostavljenom medijima, mitropolit je, umesto razuma i shvatanja trenutka u kojem se nalazi Srbija, odabrao obračun sa modernim životom, koji je moguć samo na idejama moderne evropske Srbije i opredelio se za dobro poznatu politiku kletvi u kojima traži krivca za propast politike srpskog nacionalizma i ekstremizma, navodi LDP u saopštenju dostavljenom medijima.

U toj stranci smatraju i da je apel najmanje uperen protiv sadašnje vlasti, već je otvorena pretnja čitavom društvu koje treba opet da postane "žrtva Crkve, raznih preživelih ostataka Miloševićeve politike, ratnih huškača i političara iz desničarskih stranaka". 


- Njihova ideja je marginalizacija Srbije, mitska nebeska borba u kojoj su oni ti koji određuju našu budućnost, i pored toga što su svaku priliku u našoj prošlosti iskoristili da zemlju, o kojoj navodno brinu, dovedu do granice nestanka - ocenjuje LDP.

"Nejasna politika vlasti"

Kažu, međutim, i da su ti isti danas udruženi i ojačani nejasnom politikom vlasti u Srbiji, u kojoj su, kako navode, sasvim prirodni relativizacija zločina, rehabilitacija ratnih zločinaca i njihova afirmacija u javnosti, a u čemu su, tvrde, svoje mesto našli profesori Univerziteta, desnica, vladike, "opskurni novinari" i "slavski borci" za interese Srbije".

U LDP-u su uvereni da upravo zbog toga danas nema veće hrabrosti nego suprotstaviti se takvim idejama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
miro

08.01.2018 18:29

Po kom osnovu Cedomir daje ocene . On je zadnji u ovoj zemlji koji moze da analizira izjave dela svestenosluzitelja o odredjenoj pojavi.