Diković: Kfor nas je upozorio na moguće nemire, KOPNENA VOJSKA U PRIPRAVNOSTI!

Autor: Mediji, Republika

Vesti

08.01.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Ljubiša Diković kaže da su mu u Kforu rekli da može doći do ugrožavanja bezbednosti u KZB i na KiM. General-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, istakao je da je aktuelna bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilna.

RepublikaFoto: Tanjug/Đorđe Savić
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je važnost razmene informacija sa Kforom

- Pripadnici Kopnene vojske izvršavaju redovne zadatke angažovanjem patrola, zaseda i osmatračnica. Dobro sarađuju sa lokalnim stanovništvom. U kontaktu su i sa Kforom, realizuju zajedničke aktivnosti i patrole - rekao je general-potpukovnik Simović.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je važnost razmene informacija sa Kforom.

- Važno je naglasiti da su nam razmene informacija sa Kforom, kao subjektom obezbeđenja, odgovornim za mir u južnoj srpskoj pokrajini, svakodnevne i u petak sam razgovorao sa komandantom Kfora i došao do određenih informacija da u Kopnenoj zoni bezbednosti može doći do ugrožavanja bezbednosti, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Srećom za sada je sve mirno i stabilno i siguran sam da su snage Kfora preduzele sve mere i da će tako ostati - rekao je general Diković.

- Nema pomoći, nema investicija, nema razvoja ukoliko nemate sigurnost, stabilnost i mir. Pripadnici Vojske Srbije će čuvati i sačuvati mir kao što su ga čuvali i svih ovih godina - rekao je Vulin.

Na pitanje o mogućim ugrožavanjima bezbednosti na Kosovu i Metohiji tokom božićnih praznika, ministar Vulin je rekao da informacije koje dobiju od Kfora proveravaju i da se čini sve da se eventualno nasilje prepozna i spreči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading