Mihajlović: DS koristi populizam da bi se vratila na vlast

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.01.2018

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je bila na vlasti Demokratska stranka koristila je populizam za bogaćenje svojih funkcionera, a danas istim sredstvima pokušavaju da se vrate na vlast, izjavila je danas potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zorana Mihajlović kaže da Šutanovac i DS svakog dana imaju novi predlog kako da reše problem koje nisu umeli da reše svih onih godina kad su bili na vlasti

Ranije danas lider DS Dragan Šutanovac zatražio je da se smanji cena grejanja u Beogradu, da bude u skladu sa potrošnjom, ili da se novac vraća građanima i da se investira. 

- Građani Beograda plaćaju grejanje tokom cele godine, a ova vlast to koristi kao parafiskalni namet. Beogradske elektrane ostvaruju dobit i umesto da se ta dobit investira u bolju mrežu za grejanje i merače koji će omogućiti da svi građani plaćaju onoliko koliko potroše, na žalost Beograd uzima dobit i zrađuje na građanima - rekao je Šutanovac, kandidat svoje stranke za gradonačelnika Beograda. 

Zorana Mihajlović kaže da Šutanovac i DS svakog dana imaju novi predlog kako da reše problem koje nisu umeli da reše svih onih godina kad su bili na vlasti - od cene grejanja, preko ukidanja parafiskalnih nameta do borbe protiv kriminala. 


- Ali, kako su radili, tako su i prošli i tako i danas prolaze na izborima, jer građani daju poverenje onima koji su odgovorni i sposobni da vode državu - kaže Mihajlović, navodi se u saopštenju.

Ona smatra da je neverovatno da oni koji su od komunalnih preduzeća, svojim populizmom i koristoljubivošću, napravili gubitaše, danas imaju smelosti da nekom dele savete o tome kako se vodi komunalni sistem. 

Prema njenom mišljenju, dobro je što građani danas imaju priliku da čuju njihova obećanja i da na vreme prepoznaju novi populizam DS-a. 

- Koliko su poverovali njihovoj priči, najbolje govore rezultati poslednjih lokalnih izbora na kojima je DS potučen do nogu - zaključila je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading