ZORANA O RUSKOM CENTRU U NIŠU: Najbolje da premijerka iznese stav

Autor: Tanjug

Vesti

04.01.2018

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović rekla je da o pitanju statusa zaposlenih u Srpsko-ruskom humanitarnom centru mišljenje najpre očekuje od predsednice Vlade Ane Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

- Za nju verujem da je najobaveštenija i da će uz dobru procenu moći da nama članovoma Vlade, na nekoj od sednica predstavi stav, što će biti osnova za donošenje odluke. Mislim da je jedino važan interes Srbije, a ne iskorišćavanje bilo koje teme za poene druge vrste - rekla je Mihajlović za "Novosti" od petka.

Ona je ocenila i da se oko humanitarne baze u Nišu pravi prevelika tenzija bez realne potrebe, a da se ruskim huimanitarcima svakako duguje zahvalnost za pomoć tokom poplava i gašenja požara po Srbiji prethodnih godina.

"Novosti" navode da bi pitanje statusa zaposlenih u srpsko ruskom humanitarnom centru u Nišu vlada trebalo da reši najkasnije do juna.


Ovu temu ponovo je na dnevni red vratio ministar za inovacije Nenad Popović koji smatra da pripadnicima centra treba dodeliti diplomatski status.

- Kako građanima Srbije objasniti da NATO vojnici, koji su posejali te bombe po Srbiji, imaju diplomatski status, a da ruski humanitarci, koji čiste Srbiju od tih bombi taj status nemaju - rekao je Popović u intervjuu za "Novosti" od četvrtka.

List podseća i da je predsednica Vlade Ana Brnabić na početku svog mandata krajem juna prošle godine rekla da će centar biti na listi prioriteta nove vlade i da odluka neće zavisiti ni od SAD ni od Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading