MA, SVE TI VERUJEMO! Tači: Zahtev za ukidanje Specijalnog suda nije beg od pravde

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2017

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da na inicijativu poslanika Skupštine Kosova za ukidanje Zakona o specijalnom sudu za ratne zločine treba gledati kao na alternativu, a ne kao na izazivanje ili bežanje od pravde.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hašim Tači

U intervjuu za Radio Slobodna Evropa, on je istakao da je "poslanike izabrao narod i da oni polažu račune svojim biracima”.

Tači je, istovremeno, rekao da Kosovo treba da ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i formira Zajednicu opština sa srpskom vecinom kako bi se omogućila vizna liberalizacija, iako je demarkacija, po njegovom mišljenju, nepotreban uslov Evropske unije.

- Ukoliko se to ne desi u januaru, Kosovo će ostati izolovano - naveo je.

Tači je govorio i o dijalogu sa Srbijom, izrazivši uverenje da će se on okončati sporazumom o uzajamnom priznanju Beograda i Prištine, ali i o članstvu Kosova u UN. 

Naglasio je da je uloga SAD u podržavanju dijaloga nezamenljiva, ali bez prisustva Rusije.


Tači je istakao da će Kosovo raditi na svom evroatlanskom putu i na iskrenijem angažovanju u cilju integracije u NATO i EU, a na pitanje da li to znači da je poglavlje o ukidanju Specijalnog suda zatvoreno, Tači je odgovorio:

- Odluka je na snazi (o formiranju Suda). Skupština Kosova je to izglasala. Postoji i predlog i inicijativa poslanika Skupštine Kosova. Prema tome, na ovom svetu ništa nije konačno, ali odluka je na snazi - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading