MARKOVIĆU, TI SI RASISTA: Lider muzičke grupe Kal očitao lekciju reditelju

Autor:

Vesti

06.02.2022

08:28

Lider muzičke grupe Kal Dragan Ristić uputio je otvoreno pismo reditelju Goranu Markoviću, koji je pre sedam dana u emisiji "Utisak nedelje" izjavio da bi Spomenik Stefanu Nemanji, zbog nakaradnog i kičastog izgleda trebalo da se nalazi u Marinkovoj bari ili Borči, a ne u ispred Železničke stanice u centru grada. Ovakvom izjavom Marković je direktno uvredio ljude koji žive na tim lokacijama, a posebno Rome, s obzirom na to da njih najviše ima na pomenutim mestima.

MARKOVIĆU, TI SI RASISTA: Lider muzičke grupe Kal očitao lekciju reditelju

Twitter.com/printscreen

Komentari (8)

Loading
nesko09

06.02.2022 09:19

Markovicev komentar se odnosio na kic i da tom kicu ,po njemu,nije mesto tu gde je.Sta je tu Vas pogodilo?Naselja koja je pomenuo nisu samo romska,zive tu i ostali,a prefiks je na kicu.To sto ste shvatili kako Vama odgovara je donekle u redu.Nisam Vas cuo da ste komentarisali da ta naselja ni u 21.veku imaju,tj. nemaju u vecem delu izgradjenu infra-strukturu,pre svega kanalizacionu.Niste komentarisali zasto je u tim naseljima niska cena stanova,zasto i danas postoje deponije u blizini objekata,deponije smeca i otpada?To ne smeta,a smeta izjava da je spomenik kic i da ga treba ukloniti sa Savskog trga.

Odgovori 4 23
Crni

06.02.2022 13:00

@nesko09 - Ne majstore, gde ce i koji spomenik naci svoje mesto je manje bitno ali nije nebitno. Mene vredja sto ih nemamo mnogo vise, Nasi i Moji preci zasluzuju neuporedivo vise istih za sve sta su uradili za nas a to je najmanje sto mi naslednici mozemo da uradimo i trebalo bi da se bar potrudimo da se ne obrukamo i ne osramotimo kako nas same a prvenstveno slavne pretke. Sramota me je sto u prethodnom periodu nije nista ili vrlo malo uradjeno na kulturi secanja. To sto jedna nepismena i neobrazovana budala iako fakultetski obrazovana prica je nebitno. Ono sto je bitno sto nisam Ja i moja generacija, mojih roditelja a vidim i moje dece u skoli nece uciti pravu istoriju Srba i Srbije vec ovu oficijelnu germanizovanu zacinjenu Vatikanskim falsifikatima i ne samo njihovim. To je ono sto frustrira a to sto Markovic nije ucio i naucio ni ono sto se u osnovnoj skoli ucilo je njegova sramota i ne samo njegova vec i njegovih profesora a izigrava neku elitu, velicinu doduse suplju ali ogledalo nekada i izoblici sliku.

Odgovori 14 3
nesko09

07.02.2022 05:45

@Crni - Vasi i moji preci kao i mi smo nesto ostavili.Komentar se odnosi na kic spomenik,ne na kulturu i istoriju.Zakacio nas je period nekog komunizma,sada navodno demokratije ,pa se ljudi ponasaju i izgovaraju i po koju glupostSta je ne istina u mom komentaru?U Marinkovoj bari ne zive samo romi,naselje je takvo kakvo je zbog svih zitelja.Romi su se nasli pogodjeni zbog komentara politicara i sad se raspaljuje vatra.Koliko ce koristi i jedni i drugi imati od toga,videce se.Nisam nikakav majstor ,znam da Vi mladi to kazete zargonski,ali i meni spomenik lici na kic,ne na lik i delo Stefana Nemanje.

Obren

07.02.2022 00:20

@nesko09 - Nesko, ti si idiot, a i sudeci po tvome imenu, reklo bi se da i tebi smeta taj i takav spomenik... a onom k'o fol reditelju, bolje da se obrije pa da lici na ljudsko bice a ne na neandertalca...

nesko09

07.02.2022 16:09

@Obren - Mora da posedujete neke vidovite sposobnosti kad po nadimku nekog cenite.Moje je misljenje da je spomenik kic,nisam rekao da ga treba izmestati.Izgleda da nam ukusi nisu isti,mozda ce biti kad postanemo roboti.

Rasa

06.02.2022 11:14

Markovicu nismo ti poverovali.

Odgovori 13 1
Živojin

06.02.2022 12:51

Marković je nastupio kao rasista a Vladeta Janković se smejao. Oboje su rasisti dok se ne pokaju, priznaju grešku i upute izvinjenje.

Odgovori 13 2
nista cudno

07.02.2022 09:00

Goran Markovic je sin Radeta i Olivere Markovic, i, za razliku od onih koji su rodjeni i zive u Marinkovoj Bari, a i mnogim druigim ne-elitnim predelima Beograda i Srbije, sva su mu vrata bila otvorena upravo zbog roditelja. On sigurno ne zeli da se odrekne privilegija kojih se docepao samo na osnovu toga ko su mu bili roditelji, a ocigledno je i naucio da mu to poreklo "daje za pravo" da prezire plebs. Ne razumem ljude koji zele da glasju za ljude koji nemaju nista drugo da ponude nego sam rusenje. Zasto ne isnose sta ce da grade, a ne sta ce da ruse? Ili to treba da im kazu Zapdnjaci, sta su osmislili i kakva nam je sudbina.