BOLESNI UMOVI: Živkovićeva profesorka crtala Malog kao Hitlera

Autor:

Vesti

25.12.2017

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema mišljenju Vesne Rakić Vodinelić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je nalik Adolfu Hitleru, nacističkom vođi koji se smatra odgovornim za oko 20 miliona žrtava. Pod parolom "okiti Malog", koja je nastala kao parodija nakon što je u centru prestonice postavljena božićna jelka vredna 83.000 evra, kandidatkinja Nove stranke docrtala mu je hitlerovske brkove i kosu. Njen potez naišao je na osudu cele srpske javnosti, izuzev pojedinaca poput sociologa Vesne Pešić, koja je na Tviteru upitala: "Što od komarca pravite treće svetsko čudo?"

RepublikaFoto: Tanjug
Ocrnila gradonačelnika

FRUSTRACIJE I GREŠKE

Vrhunac neprikladnosti je i sama činjenica da se neko iz Nove stranke šali na račun nacista kada je poslanica Marinika Tepić iz redova te stranke nedeljama izložena najstrašnijim napadima srpskih ekstremnih desničara.

Sramota. Govor mržnje. Dodatno govori o tome kako bi ona upravljala gradom

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za Srpski telegraf kaže da je zgrožena ovakvim poređenjem.

- Sramota. Govor mržnje. Dodatno govori o tome kako bi ona upravljala gradom - ističe Mihajlovićeva.

Sa njom se slaže i ministar državne uprave Branko Ružić.

Profesorka treba momentalno da se izvini gospodinu Malom i građanima

Aleksandar Antić, ministar energetike

- Očigledno da je krug dvojke prešao u retrogadni necivilizovani ekstremizam. Pobude su verovatno bazirane na temelju frustracija zbog očekivanog rezultata na nivou statističke greške - navodi Ružić za naš list.

RepublikaFoto: Promo foto
Od Malog napravila Hitlera

PALA NA ISPITU

Poslednje što je moglo da se očekuje od profesorke prava je da uradi ovako nešto i zato treba momentalno da se izvini Siniši Malom i građanima, dodaje ministar energetike Aleksandar Antić za Srpski telegraf.

Očigledno da je krug dvojke prešao u retrogadni necivilizovani ekstremizam

Branko Ružić, ministar državne uprave

- Nažalost, propustila je priliku da to uradi, tako da ostaje mučan utisak da fer političku borbu, bez uvreda, ne možete da očekujete čak ni od onih koji se za takvu borbu na rečima najviše zalažu. Ne postoji ličnost niti situacija koju smete da povezujete sa Hitlerom ili nacizmom.

Bar smo to naučili kroz decenije provedene u antifašističkom društvu, ali gest gospođe Rakić Vodinelić nas podseća da lekcije iz antifašizma i dan-danas moraju da se obnavljaju i da osuda ovakvog ponašanja mora biti najšira - podvlači Antić.

Branko Radun, analitičar:

Ako gradonačelniku Beograda docrtavate hitlerovske brkove, time se rugate i svim žrtvama nacizma. Te stvari nisu za zaje*anciju

Osudi se pridružio i lider Levice Srbije Borko Stefanović.

- Cenim uvaženu profesorku Vodinelić, ali mislim da se sa takvim stvarima ne treba šaliti. Mislim da nije svesna da se tako relativizuje nacizam. Nepromišljeno sa njene strane - zaključuje Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
alo

25.12.2017 08:10

Bolesnici zatrovani