Ðorđević najavio reorganizaciju centara za socijalni rad

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2017

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja u narednom periodu planira reorganizaciju centara za socijalni rad u Srbiji u cilju efikasnosti rada zaposlenih i podizanja kvaliteta usluga", izjavio je ministar Zoran Ðorđević.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Zoran Đorđević

Ðorđević je danas u Ivanjici posetio Centar za socijalni rad u čiju rekonstrukciju je ministarstvo uložilo 1,3 miliona dinara i kupilo jedno motorno vozilo.

Velika obnova

- Zajedno sa opštinom ministarstvo je obezbedilo i kancelarijski nameštaj u vrednosti od 200 hiljada dinara. Centru gravitira 2.000 korisnika raznih socijalnih pomoći i usluga. Ministarstvo učestvuje sa 1,2 miliona dinara i u finansiranju 19 geronto domaćica, koje brinu o 150 korisnika - rekao je Ðorđević.

Predsednik opštine Zoran Lazović izjavio je da Ivanjica za socijalnu zaštitu izvaja godišnje 63,5 miliona dinara.

- U ovoj godini zamenjeni su krovovi na zgradama rendgena, zubne ambulante i ambulante u Kušićima u vrednosti 5,5 miliona dinara. U rekonstrukciju uloženo je 12 miliona dinara i tu su sada smeštene sve specijalističke službe Doma zdravlja. Zahvaljujući sredstvima sa konkursa Ministarstva pravde uložili smo 5 miliona dinara za rekonstrukciju laboratorije i nabavku ultrazvučnog aparata u Domu zdravlja. Najveća investicija bila je izgradnja Centra za dijalizu u koji je zajedno sa Ministarstvom zdravlja uloženo 35,5 miliona dinara - istakao je Lazović.

Novoizgrađeni Centar za dijalizu obišao je tokom boravka u Ivanjici i ministar Ðorđević.

Izgradnja Centra koštala je 400 hiljada evra, od čega je Ministarstvo doniralo opremu u vrednosti od 8,9 miliona dinara, opština Ivanjica je učestvovala sa 23,6 miliona dinara, a Dom zdravlja je sa 10 odsto učestvovao sopstvenim sredstvima.

Najavljeni novi Domovi zdravlja

- Ovo je još jedna potvrda da Vlada Republike Srbije ozbiljno radi kada je u pitanju zdravlje građana i mogu da najavim da će i u narednom periodu biti još otvaranja domova zdravlja, bolnica ali i kliničkih centara po Srbiji.Ova Vlada je odgovorna i čini sve da građanima pruži najbolju uslugu - naglasio je Ðorđević.

Direktorka ivanjičkog Doma zdravlja Sretina Stojanović rekla je da je posle više decenija čekanja Ivanjica dobila najmoderniji Centar za dijalizu.

- Mi imamo 16 pacijenata koji su do sada putovali u Čačak na dijalizu. Imamo za sada 6 aparata,a kapaciteti centra su za 10. Ukoliko nabavimo još 4 aparata moći ćemo da radimo u dve smene - rekla je Stojanovićeva.

Tokom boravka u Ivanjici ministar Zoran Ðorđević posetio je i Dnevni boravak "Sunce" za osobe sa invaliditetom i razgovarao sa korisnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading