MRKONJIĆ: SPS treba sam da ide na izbore u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2017

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić smatra da SPS treba sam da izađe na beogradske izbore, a da posle izbora treba praviti koalicije.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

- Uvek sam za to da svaka stranka ide samostalno na izbore. Tako motivišete članstvo, a motivacija je najvažnija za partije. Posle izbora, uvek sam za koalicije i za uključivanje ljudi koji su stručni i sposobni - rekao je Mrkonjić u intervjuu za sutrašnji "Blic".

Mrkonjić je ubeđen da će SPS osvojiti bar 20 odsto glasova i ističe da je Aleksandar Antić, kandidat SPS za gradonačelnika, najbolji kandidat i pravi izbor.

O koaliciji sa SNS, Mrkonjić kaže da ta saradnja "očigledno ide dobro".

- Ne vidim problem da posle izbora idemo u koaliciju sa ostalima, i sa SNS - kazao je Mrkonjić.

Na to da socijaliste kritikuju da gube identitet, Mrkonjić odgovara da SPS i socijalistička ideja, bez obzira na to sa kim sarađivali, neće upasti u krizu identiteta ako se drži svojih principa i načela.


- Nije kriza identiteta ako se sarađuje sa najboljima iz bilo koje stranke - poručio je Mrkonjić.

Na konstataciju da su u vrh SPS ponovo vraćeni Nikola Šainović i Vladimir Zagrađanin i pitanje da li SPS to rehabilituje devedesete, Mrkonjić odgovara da "njih dvojica nigde nisu ni odlazili".

Mrkonjić je uveren da Dragan Ðilas, koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika, neće biti smetnja.

- Daću punu podršku da pobedimo njega i ostale i pokazaćemo da imamo kvaliteta za pobedu u sportskoj utakmici - naveo je Mrkonjić.

Na pitanje kako mu se čini Aleksandar Vučić na mestu predsednika, Mrkonjić je odgovorio da je on čovek koji ima ogromnu energiju i da "zato uvek savetuje da na funkcije, i u Vladi i u drugim organima stavlja samo stručne ljude".

"Blic" navodi da je Mrkonjić najavio i da će SPS u ponedeljak predati nadležnoj komisiji predlog za spomenik Slobodanu Miloševiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading