VUKOSAVLJEVIĆ: Otvaranje Narodnog muzeja na Vidovdan

Autor: Republika

Vesti

22.12.2017

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građevinski radovi na zgradi Narodnog muzeja u Beogradu trebalo bi da budu okončani najkasnije do kraja marta 2018, izjavio je danas ministar kulture Vladan Vukosavljević i naveo da se nada da će krajem juna renovirana zgrada muzeja biti otvorena.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladan Vukosavljević

- Kraj juna je onaj rok za koji se može reći da ćemo, nadam se možda baš na Vidovdan, veliki srpski praznik, otvoriti rekonstruisanu zgradu Narodnog muzeja - rekao je Vukosavljević.

Objasnio je da će nakon okončanja građevinskih radova najkasnije do kraja marta a to je, kaže, prakticno sutra, na redu biti postavljanje postavke koji je složen posao.

Kaže da je otvaranje zgrade Narodnog muzeja ključna stvar, ali i istakao da u 2018. očekuje usvajanje strategije kulturnog razvoja za period do 2028. za koju kaže da je dokument strateškog tipan koji Srbija nikada u svojoj istoriji nije imala.

Otvorićemo u februaru kulturni centar Srbije u Pekingu što će u oblasti međunarodne saradnje u oblasti kulturue biti tektonski događaj", rekao je Vukosavljević govoreći o planovima za 2018. godinu među kojima je i nova medijska strategija.

Kada je reč o budžetu za kulturu u narednoj godini, Vukosavljević je rekao da povećanje budžeta nije dovoljno, ali da je dobro što će biti više novca.

- Zadovoljan sam, ali i nisam zadovoljan, zvuči kontradiktorno. Zadovoljan sam jer je ipak dobijen veći budžet za kulturu u odnosu na ovu godinu, 350 miliona dinara oko tri miliona evra. U simboličnom smislu to predstavlja da država pokazuje znake trajnog opredeljenja da u kulturu iz godine u godinu ulaže više - kaže ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading