Mirović: 40 odsto budžeta Vojvodine namenjeno razvoju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

21.12.2017

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je glavna karakteristika strukture budžeta AP Vojvodine za 2018. to što je blizu 40 posto ukupnih sredstava namenjeno ekonomskom razvoju, a da pri tome nije ugrožen ni jedan segment u drugim sferama u kojima AP Vojvodina ima nadležnosti.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokrajinska vlada
Igor MIrović

- Budžet za 2018. veći je za pet milijardi dinara u odnosu na ovogodišnji, zato što smo dobro radili. Tu razliku su stvorili zaposleni u kompanijama, oni koji su obezbedili dobit u tim kompanijama, jer deo poreza na dobit pravnih lica i poreza na dohodak građana - pripada i ovom budžetu. Zato stalno ponavl?am da investiranje u ubrzani ekonomski razvoj u drugom koraku dovodi do dodatnih prihoda budžeta, kada ćemo moći da investiramo u sve one oblasti koje su godinama bile na marginama: zdravstvo, školstvo, socijalna zaštita, infrastruktura u manje razvijenim sredinama - rekao je Mirović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading