GENERAL U KRITIČNOM STANJU: Lekari u Mladićevoj ćeliji bili SEDAM SATI!

Autor: Republika

Vesti

19.12.2017

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvoje srpskih lekara zadržali su se juče čak sedam sati u Sheveningenu, gde su pregledali nekadašnjeg generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, kome se zdravstveno stanje naglo pogoršalo pošto mu je pre oko mesec dana u Hagu izrečena doživotna kazna zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić

- Ratkovo stanje je kritično. Lošije je nego što smo mislili, i on, i porodica. Lekari su ušli kod njega u devet časova i izašli posle 16, a osim što su ga pregledali, razgovarali su i sa haškim lekarima koji su u međuvremenu brinuli o njemu. Posle pregleda, Ratko je odmah pozvao advokata i rekao mu da je stanje alarmantno i da preduzmu sve što je neophodno da mu spasu život. To mi je preneo advokat, ja se s njim još nisam čuo. Plašimo se da ne umre u ćeliji - priča Mladićev sin Darko, prenose beogradski mediji.

U dvodnevnoj poseti Mladiću, posle višemesečne zabrane da ga pregledaju lekari iz Srbije, nalaze se kardiolog Velibor Ristić i neuropsihijatar Gorica Đokić. Problematično je i to što je baš uoči njihove posete iz Mladićeve ćelije iznenada nestao njegov medicinski karton. Dokumentacija je nestala prilikom nedavne kontrole svih haških ćelija, koja je izvršena zbog samoubistva hrvatskog generala Slobodana Praljka.

- Ne znam da li su medicinski dokumenti o istoriji Ratkove bolesti i lečenja u poslednje dve-tri sedmice pronađeni i dati na uvid našim lekarima. Oni će i danas ići kod njega. U sredu se vraćaju i napisaće izveštaj, nakon čega ćemo tačno znati kakvo je Ratkovo zdravstveno stanje - navodi Darko Mladić.

On nije mogao da precizira koje konkretne poteze će advokati preduzeti, ali se ranije pominjala mogućnost da ponovo zatraže hitno prebacivanje na lečenje u Srbiji.

Tribunal, podsetimo, već nekoliko puta nije dozvoljavao da Mladića posete lekari iz Srbije, a poslednji put su to zabranili sredinom novembra, odnosno uoči izricanja presude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading