Brnabić: Stabilan region doprinosi stabilnosti EU

Autor: Tanjug

Vesti

18.12.2017

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Ana Brnabić večeras je, na sastanku u Briselu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, istakla da je punopravno članstvo u EU ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić sa Federikom Mogerini

- Srbija istovremeno ostaje spremna da podrži sve zemlje Zapadnog Balkana u njihovim naporima da postanu članovi EU, iako verujemo da svako treba da ide svojim tempom - naglasila je Brnabić u razgovoru sa visokom predstavnicom EU.

Predsednica vlade je rekla Mogerinijevoj da je za Srbiju izuzetno važna poruka predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera da su Srbija i Crna Gora lideri u regionu Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija i da će se usvojiti strategija za uspešno pristupanje Srbije i Crne Gore EU do 2025. godine, navedeno je u saopštenju.

- Ovo je pozitivan znak za ceo region - istakla je Brnabić i navela da je "samo stabilan region Zapadnog Balkana doprinosi stabilnosti EU, što je u današnje vreme ključno. Bez stabilnosti nema razvoja".


Ona je dodala da Srbija posvećuje posebnu pažnju u reformski najzahtevnijim poglavljma 23 i 24, ali i da reforme sprovodimo pre svega zbog građana Srbije i radi kvaliteta života u Srbiji, a one će nas svakako dovesti do toga da postanemo društvo koje je spremno da doprinese evropskoj porodici naroda.

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini izjavila je da je sledeća godina ključna za evropsku perspektivu regiona i da je ubrzanje tog procesa jedan od njenih prioriteta.


Premijerka Brnabić istakla je da je za Srbiju važno da ne dolazi do smanjenja uloge i funkcije misije EULEKS, jer je podrška ove misije pravosuđu, policiji i sprovođenju briselskog dijaloga, od izuzetnog značaja za nealbansko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading