DAČIĆ SE UDRUŽIO SA ŠEŠELJOM: Mi smo ovde da PARIRAMO NAPREDNJACIMA, idemo zajedno na izbore

Autor: Tanjug

Vesti

16.12.2017

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na lokalnim izborima u opšštini Mionica, 24. decembra, na zajedničkoj listi nastupiće SPS, SRS i JS, a lideri tih stranaka, Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav ŠŠeššelj održali su danas predizborni skup ove koalicije.

RepublikaFoto: twitter.com/seselj_vojislav
Udružili snage: Vojislav Šešelj, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma

- Možžda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno - nikada nismo bili izdajnici - rekao je Dačić ističući šta je povezalo dve stranke vlasti i jedne opozicione za zajednički nastup na lokalnim izborima.

Dačić je rekao da su ti izbori i važni iz ugla potrebe jačanja "patriotskog bloka", jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region.

Šešelj se složio s tim i dodao da bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija na republičkim izborima.

- Našša politika je principijelna. Jesmo za EU, ali ne po cenu našših držžavnih interesa i teritorijalnog integriteta. Ako neko misli da se unutrašnji dijalog vodi u Srbiji kako bi se priznalo nezavisno Kosovo, onda se grdno vara. Kosovo nikada neće postati član UN dok je našših prijateljskih odnosa sa Rusijim i Kinom - rekao je Dačić .

- Ja sam protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak - rekao je Marković.

Šešelj razbio Hag 

Dodao je da je "Šešelj razbio Hag kao zvečku", a da tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji i Šešelj je, kaže, u Hagu odbranio Srbiju.

- Dačić je zaslužžan što Kosovo nije ušlo u UNESKO i što je srpsko kolo priznato u UNESKO kao naša kulturna nematerijalna baština - rekao je Marković .

- Slažžem se svim što je Palma rekao. Ja nikada neću dozvoliti da "dosmanlije" dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou - rekao je Šešelj i ocenio da je Mionica zato "na neki način eksperiment".

- Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS sa što više odbornika - rekao je Šešelj.

Dačić: Što da ne bude i parlamentarnih izbora

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je danas u Mionici da se ne bi iznenadio da bude i vanrednih parlamentarnih izbora.

Dačić je, na konvenciji liste SPS-JS-SRS u Mionici gde će naredne nedelje, 24. decembra biti održani lokalni izbori, pozvao građane da izađu na glasanje, glasaju za tu listu, kako bi ostvarila dobar rezultat i kako bi mogla da se dogovori sa SNS nakon izbora i da ima veći uticaj u toj opštini.

- A, daj bože da taj rezultat bude dobar i na ovim drugim izborima koji se očekuju, a ja se ne bih iznenadio da budu i parlamentarni izbori u Srbiji. Što da ne, kad već idemo na izbore - dodao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading