VOZAČI, OD SUTRA OPREZ: Policija će biti na svakom koraku, alkotestiranje obavezno

Autor: Republika

Vesti

10.12.2017

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće, u periodu od 11. do 17. decembra 2017. godine, akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio-televizija As Šabac
Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača

Ova akcija u ponedeljak će početi u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Podsećamo vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača. Analize saobraćajnih nezgoda u Republici Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima. 

Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading