VUJOVIĆ OBRAZLOŽIO BUDŽET: Više novca za kapitalne investicije

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2017

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da će Srbija u 2018. imati do sada najveći budžet za kapitalne investicije od 128 milijardi dinara.

RepublikaFoto: Tanjug
Doneo dobre vesti: Dušan Vujović

Vujović je, obrazlažući predlog bužeta pred poslanicima u Skupštini Srbije, rekao da su u fokusu infrastrukturni projekti, poput koridora 10 i 11, i da je to važno kako bi se Srbija povezala sa regionom i svetom.

- Da svako može iz svog sela da dođe do Evrope - objasnio je slikovito.

U odnosu na realizaciju u tekućoj godini, investicije će u sledećoj godini prvi put biti 30 odsto veće i iznosiće oko 180 milijardi dinara na nivou opšte države odnosno 128 milijardi dinara na nivou Republike.

- Imaćemo i najveće povećanje plata i penzija koje smo imali ikada u jednoj godini, to je 35 milijardi za plate i 25 milijardi za penzije, što je ukupno 60 milijardi za te namene - rekao je Vujović u Skupštini Srbije.


U 2018. predviđeno je povećanje plata za 10 odsto u javnom sektoru i pet odsto u administraciji, a povećanje penzija biće pet odsto.

- Obezbeđujemo pravi razvojni budžet za narednu godinu - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading