IZABRAN ZAMENIK SPS-a I NOVI ČLANOVI!

Autor: Beta, Republika

Vesti

04.12.2017

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istričar P5redrag Marković izabran je za novog zamenika predsednika SPS-a, dok su novi članovi Predsedništva SPS-a su Nikola Šainović, Toma Fila i Ivica Tončev.

RepublikaFoto: Tanjug
Kadrovske promene u SPS

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je novi član Predsedništva SPS-a Nikola Šainović disciplinovano izdržao kaznu na koju ga je osudio Haški tribunal, posle čega je on građanin koji ima sva prava i da bi bila diskriminacija ne dozvoliti mu da se bavi politikom.

- On je jedan od vrsnih analitičara političkog života i on je čovek koji zaslužuje da se čuju njegova iskustva u metodama političkog života - rekla je Slavica Đukić Dejanović novinarima u Beogradu odgovarajući na pitanje  čime je haški osuđenik Nikola Šainović zaslužio mesto u Predsedništvu SPS-a na koje juče izabran.

Slavica Đukić Dejanović je istakla da je politika SPS-a državotvorna politika i da u nju treba da budu uključeni svi oni koji daju ogroman doprinos razvoju politike SPS-a i Srbije.

- Da li vi mislite da oni koji su osuđeni bilo gde imaju pravo na dostojanstven život i izražavanje političke volje. Ja mislim da imaju i da ne treba da budu građani drugog reda - rekla je Slavica Đukić Dejanović koja je i ministarka bez protfelja.

Upitana zašto je na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora SPS-a smenjena sa mesta zamenika predsednika stranke ona je kazala da to nisu kadrovske izmene već očekivana podela zaduženja.

Prema njenim rečima, po Statutu SPS-a zamenici predsednika stranke, odnosno potpredsednici biraju se na šest meseci.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading