VULIN RASKRINKAO ŠEMU NAPADA NA DRŽAVU: Od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad

Autor:

Vesti

27.07.2021

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar i predsednik PS-a Aleksandar Vulin oglasio se povodom napada na državnike među kojima je i on pa objasni šemu po kojoj se organizuju.

RepublikaFoto: Tanjug

"Napadi na predsednika Vučića ili mene imaju svoj uzrok, ali i uvek isti način na koji se sprovode. Kriminalcima se najpre sastavi izjava koju sa više ili manje umešnosti ponove. Zatim se izjava nezvanično dostavlja za to pripremljenim medijima koji je plasiraju uz odgovarajuću opremu, naslov, podnaslove.", kaže Vulin pa dodaje:

Naslov mora da pogodi lica koja se napadaju, sam tekst i njegova oprema ne smeju da izazivaju sumnju u istinitost tvrdnje ili da navode na pitanja o motivu i kredibilitetu onog ko je izjavu dao. Nije bitno ko je rekao, pa ni šta je rekao, već ko je meta. Zatim se uključuju uvek isti političari ili analitičari da komentarišu objavu i onda se njihove izjave prenose kao samostalna vest. U svakom sledećem prenošenju zanemaruje se izvor informacije, a u naslov se izvlače zaključci ili pogodni delovi izjava. Na kraju se tako obrađene vesti prenose u medijima u regionu koje u potpunosti zanemaruju izvor, a daju svoje tumačenje zaključaka i izjava. Prenete izjave ne služe da bi se čitaoci u regionu informisali o dešavanjima u Srbiji, već da bi se stvorila ili potvrdila slika o Srbiji i njenom rukovodstvu. Tako obrađene vesti se još jednom vrate u našu zemlju i prenesu u medijima koji su čitavu priču pokrenuli i dogovorili. I tako od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića mesara, do  hrvatskog Jutarnjeg lista i nazad", poručio je predsednik Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin odgovarajući na napade medija iz regiona na predsednika Vučića i njega. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Nikola

27.07.2021 10:13

Đilasovi mediji su kvarni do zla Boga! Neće im proći!!!

Jelena

27.07.2021 10:30

Jasno je da nekima ne odgovara stabilnost u zemlji i politika predsednika koja se bas trudi da vodi drzavu ka tome! Ne birajuci sredstva zele da sruse vlast!

Goga

27.07.2021 10:41

Toliko je transparentno da ovu situaciju opozcija koristi kako bi ugrabila koji politički poenčić!

Ivana

27.07.2021 21:41

KRIK brani mafijaše a sve to u dogovoru sa tajkunskim medijima Dragana Điasa, Šolaka ali Vuka jeremića ne zna se više ko laže.