VOZAČ S KARABURME PUŠTEN NA SLOBODU: Tužilaštvo uložilo žalbu na SRAMNU odluku suda!

Autor: Republika

Vesti

23.07.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu žalilo se na rešenje Prvog osnovnog suda kojim je odbijeno predlog za određivanja pritvora Lazaru Galiću (38), koji je osumnjičen da je u nedelju uveče kolima pokosio dva brata (9 i 4 godine), pa pobegao s lica mesta.

RepublikaFoto: Facebook/!!PRAVDA ZA STEFANA!!!!

Galić je ubrzo uhapšen, međutim sud ga je sramnom odlukom pustio da se brani sa slobode. Četiri dana kasnije, devetogodišnjak je, od zadobijenih povreda, preminuo u bolnici.

Sud je, podsetimo, Galiću odredio samo meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole.

- Naime, nakon izvršenog krivično dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 st. 1 u vezi čl. 289 st. 1 tačka 1 KZ i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi iz čl. 296 st. 1 KZ, te određenog zadržavanja u trajanju od 48 časova od strane postupajućeg zamenika javnog tužioca, osumnjičeni L. G. je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, a potom je tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora prema okrivljenom u trajanju od 30 dana Prvom osnovnom sudu u Beogradu po više osnova – imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukaziju na opasnost od bekstva budući da je okrivljeni napustio lice mesta, odnosno da se nije sam prijavio nakon nezgode već je pronađen od strane policijskih službenika, te da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji RS jer mu je adresa prebivališta pasivizirana, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo budući da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela - navodi Tužilaštvo u saopštenju, prenosi Blic.

Kako navode, tužilaštvo je u izjavljenoj žalbi na rešenje u svemu ostalo pri predlogu za određivanje pritvora, "dajući jasne i argumentovane razloge zbog čega je ova procesna mera sa aspekta tužilaštva neophodna i nužna u konkretnom slučaju".

Podsećamo, dečak je u nedelju uveče sa ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pešačkom prelazu kada je na njih autom naleteo Golić, koji je potom pobegao sa lica mesta ni ne osvrnuvši se da proveri kako su deca koju je pokosio. On je pokušao da sakrije svoj automobil na jednom parkingu, međuitm policija ga je locirala i on je priveden.

Galić se na saslušanju branio ćutanjem, a tužilaštvo je tražilo pritvor do 30 dana za njega iz straha da ne pobegne iz zemlje, međutim sud ga je pustio da se brani sa slobode.

Četiri dana nakon teške nesreće, teško povređeni devetogodišnji dečak preminuo je u bolnici, a Galić se i dalje nalazi na slobodi.

Ogorčeni zbog sramne odluke suda građani Beograda su se juče prvi put okupili na ulici u kojoj se dogodila nesreća i započeli protest koji traje i danas.

Galiću inače preti osam godina robije zbog teške nesreće koju je izazvao na pešačkom prelazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading