DAČIĆ ODGOVORIO KOLINDI: Samo iskrivljenom umu su Srbi krivi za sve

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2017

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačića nazvao je neverovatno licemernim komentare hrvatskih zvaničnika povodom poslednje presude Haškog tribunala i poručio da bi Hrvatska trebalo da se suoči sa prošlošću, a ne da napada Srbiju povodom njihovih sukoba sa Bošnjacima.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić

- Neverovatna je količina licemerja koju pokazuju hrvatski zvaničnici povodom poslednje presude Haškog tribunala, pa tako i danas hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo brutalno napada Srbiju povodom presude koja govori o agresiji Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu i zločinima Hrvata protiv Bošnjaka - ocenio je Dačić u izjavi za Tanjug.

On je upitao kakve Srbi imaju veze sa sukobima Hrvata i Bošnjaka, i o kakvoj takozvanoj ''velikosrpskoj agresiji'' govori hrvatska predsednica kad su jos devedesetih godina u Savetu bezbednosti raspravljali o tom pitanju.

Dačić navodi i da je Savet bezbednosti snažno osudio Republiku Hrvatsku zbog ovog "ozbiljnog i neprijateljskog akta protiv jedne države članice UN.


- Kao što Hrvatska često poručuje Srbiji, potrebno je da se Hrvatska suoči sa prošlošću, a ponajmanje joj treba da napada Srbiju povodom njihovih sukoba sa Bosnjacima. Osim ako joj Srbi nisu krivi za sve. Što je u iskrivljenom umu moguće - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading