HAZIRI ZAGRMEO: Kurti nije spreman za pregovore!

Autor: Republika

Vesti

20.07.2021

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aljbin Kurti nije spreman za za pregovore, on samo govori o dijalogu, istakao je Lufti Haziri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

- Aljbin Kurti ne pregovara, već jednostavno govori na sastancima u Briselu o dijalogu između Kosova i Srbije - rekao je Lufti Haziri, potpredsednik LDK, za Euronews Albanija.

- On drži izraženi stav u Prištini da se sastaje, razgovara, ali još uvek nije spreman za pregovore i jučerašnji sastanak je to potvrdio - kaže Haziri.

Lufti Haziri rekao je da dijalog treba staviti na kocku i da strane do sada ne razgovaraju o suštini i sadržaju dijaloga, ali su i dalje zaglavljene u njegovom formatu.

- Postoje razgovori o formatu i dnevnom redu dijaloga, a ne o suštini - rekao je Lufti Haziri.

Dodao je da su "stranke još uvek na populističkom nivou, umesto da se bave suštinom problema."

Aljbin Kurti juče je na sastanku sa Vučićem u Briselu izneo dokument od šest tačaka, za koji je Haziri rekao da je izvan očekivane agende na Kosovu.

Pojasnio je da ovaj dokument zahteva da se Srbija suoči sa prošlošću kako bi izgradila proces za budućnost. Ali za potpredsednika LDK, ako se o tome nastavi razgovarati u ovom duhu u Briselu, onda se kreće u pravcu kojem nema kraja. Međutim, za Luftija Hazirija sastanak Kurti-Vučić doneo je dogovor da započne rad na daljem dijalogu, ali je dodao da se "čini da su se strane složile da ne postignu dogovor".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading