POTPUNI KARAMBOL U BRISELU! Kurti optužio Srbiju za TRI genocida, predsednik Vučić mu žestoko odgovorio

Autor:

Vesti

19.07.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se saznaje, Aljbin Kurti je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu optužio Srbiju da je počinila tri genocida nad Albancima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić i Kurti

Prvi je navodno počinjen 1878. godine, a poslednji 1999. Predsednik Vučić mu je žestoko odgovorio, i kako saznajemo atmosfera na pregovorima je bila izuzetno napeta.

Potpuno je očigledno da Aljbin Kurti dobija podršku u nekim opozicionim krugovima u Beogradu, i da je njemu upravo iz Beograda stigla motivacija i inspiracija za to. Sam Kurti je istakao da je na pregovore došao sa knjigom Nataše Kandić

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas u Briselu sastao sa predstavnikom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i evropskim zvaničnicima, kojima je, saznaju "Novosti" pokazao spisak i fotografije svih incidenata i napada na Srbe na Kosovu ove godine.

Vučić se prvo sastao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom, nakon čega je pričao sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.

Vučić im je predstavio spisak i fotografije koji jasno dokumentuju sve incidente ove godine i pokazuju kakav je stvarno položaj Srba na Kosmetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dragan

20.07.2021 00:52

Brutalna, moć zapadnjačkih struktura je prolazna i u krizi je.

Dragan

20.07.2021 00:53

Kosmet je moguc samo kao deo Srbije.