POCEPALI SU SRBIJU I SAD ŠALJU ORUŽJE NA KOSOVO ZA KOJE SAMI TVRDE DA JE OGREZLO U KRIMINAL! Zaharova lupila žestoku šamarčinu Merkelovoj!

Autor: Republika

Vesti

14.07.2021

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova žestoko je napala Nemačku čije je ministarstvo spoljnih poslova upozorilo na raširen kriminal u južnoj srpskoj pokrajini, dok s druge strane proizvođači oružja iz najmoćnije članice EU redovno šalju automatske puške na Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, Pixabay
Nemačku, na čijem je čelu još Angela Merkel, napala je Marija Zaharova i to zbog Kosova  

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova žestoko je udarila na Nemačku i tu zemlju optužila za kontradiktorne akcije, budući da je, kako je navela zvaničnica Ruske Federacije, najmoćnija članica Evropske unije izrazila zabrinutost zbog količine lakog naoružanja na Kosovu, dok istovremeno njeni proizvođači oružja šalju automatske puške na tu teritoriju "ogrezlu u kriminal". 

Zaharova je, naime, komentarisala nedavno saopštenje nemačkog ministarstva spoljnih poslova u kom se izražava zabrinutost i upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica. S druge strane, istakla je Zaharova, nemački proizvođači oružja na tu teritoriju isporučuju velike partije naoružanja.

- Novinari nemačkog lista Neues Deutschland pronašli su znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti - napisala je najpre Zaharova na telegram-kanalu, a zatim navela kako je u medije procurilo pismo proizvođača naoružanja "Hekler i Koh" i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od više od pola miliona evra.

- Ponavljam: "još jedna", što znači da to nije prva isporuka oružja - zaključila je portparolka ruskog MIP, prenosi Sputnjik.  

Ona je prethodno istakla da se na sajtu nemačkog ministarstva spoljnih poslova nalazi preporuka domaćim državljanima koja se tiče odlazaka u druge zemlje, a u kojoj stoji upozorenje da je na Kosovu široko rasprostranjen organizovani kriminal. 

- Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski - stoji u upozorenju. 

To je, sasvim prirodno, navelo Zaharovu na komentar.  

Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju "zemljom mogućnosti", a drugi "crnom rupom". To se često dešava kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju - naglasila je ona. 

Nemačka vlada na čijem je čelu kancelarka Angela Merkel još se nije oglašavala povodom napada Zaharove. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ASA KG

14.07.2021 14:44

Marija,bravo,tačno u centar kao i uvek