HITNO SAOPŠTENJE UDRUŽENJA TUŽILACA I SUDIJA: Državni organi da reaguje na Brkićeve pretnje Vučiću!

Autor: Republika

09.07.2021

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) oštro osuđuje pretnje koje je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću ponovo uputio Milovan Brkić, urednik Tabloida i zahtevamo da nadležno tužilaštvo reaguje u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima.

RepublikaFoto: Republika
Nenad Stefanović

UST je u poslednje vreme više puta ukazivalo na neodmerene izjave kojima se ugrožava sigurnost visokih državnih predstavnika, odnosno poziva na njihovu nasilnu smenu ili ubistvo, te pozivalo nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom, zbog čega izostanak reakcije smatra neprihvatljivim ponašanjem koje nas udaljava od ideje ozbiljne pravne države i pravosudnog sistema. Ono sto posebno zabrinjava jeste odsustvo bilo kakve osude ovakvih ponasanja od strane struke.

Ugrožavanjem legitimno izabranih predstavnika države  ugrožava se i stabilnost i pravni poredak Republike Srbije zato je potrebna nulta tolerancija na ovakve inkriminisane aktivnosti bez obzira ko ih preduzima.

UST izrazava zabrinutost zbog sve učestalijih informacija u medijima o ugroženosti bezbednosti predsednika Aleksandra Vučića.

Petar penzioner

09.07.2021 09:21

I ko treba da reaguje i spreči ove javne pretnje? Svi ćute.

Odgovori 10 0
Jovana

09.07.2021 21:54

I treba reagovati na takve pretnje!