GDE JE NESTAO SALE ŠOJIĆ?! Vlaisavljević se sakrio u mišju rupu, istraga o njegovim aferama dobila na ubrzanju!

Autor: Republika

Vesti

08.07.2021

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Vlaisavljević, siva eminencija beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u narodu poznatiji kao Sale Šojić, izostao je sa jednog od najvažnijih događaja u tom preduzeću, iako su među zvanicama bili i ministri u vladi Srbije poput Tomislava Momirovića ali i sama premijerke Ane Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

Umesto da lično prisustvuje događaju na kojem se pojavljuje najviši državni funkcioneri kao i predstavnici kompanije Vansi koja je koncesionar beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", Vlaisavljević je, kako saznaje Republika, poslao svoje pomoćnike.

Naš izvor upućen u Vlaisavljevićevu odluku objašnjava motive njegovog skandaloznog poteza.

- Znate, kada ste na najodgovornijim mestima u državnim institucijama ili preduzećima, onda se meri svaka vaš reč, svaki gest. A nekada je ono što ne učinite zapravo i važnije od onoga što ste učinili - obrazlaže naš sagovornik i pojašnjava da upadljivi izostanak Vlaisavljevića sa krucijalnog događaja može da se tumači na samo jedan način.

- Vlaisavljević je i više nego svestan da je jedan od glavnih vinovnika brojnih krivičnih dela kao i istrage koju policija vodi protiv njega. Nema sumnje da je zbog toga izostao. Svestan je da mu se bliži smena sa pozicije koordinatora za saradnju sa Francuskim "Vansijem" - konstatuje naš sagovornik.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/Tanjug

Podsetimo, Srpski telegraf i Republika prvi su otkrili brojne afere koje se vezuju za Vlaisavljevićevo ime.

Između ostalog, prvi smo ukazali na mutne radnje između Vlaisavljevića i Medigrupe, privatne zdravstvene ustanove čuvenom po skandalu decenije kada su iz kartona pacijenata procurili poverljivi podaci.

Vlaisavljević je nameštao tendere za Medigrupu, odnosno njihove medicinske usluge. Bilo je tu raznih poslovnih aranžmana. Ali je zato direktor Vlaisavljević imao privilegiju da se podmlađuje na njihovim klinikama, botoksira. Išao je kod njih na te tretmane bockanja, zatezanja bora - rekao je tada naš izvor.

Takođe, prvi smo otkrili da je Tužilaštvo pokrenulo istragu i naložilo policiji da prikupi informacije o sumnjivim poslovima Vlaisavljevića, dok je istovremeno Agencija za borbu protiv korupcije krenula da češlja njegovu imovinu zbog sumnje da je preko kumova i prijatelja, kao fiktivnih vlasnika firmi i nepokretnosti, prikrio šta sve poseduje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Srdjan

08.07.2021 15:57

Krajnje je vreme da Sojic i njegovi kumovi zavrse u corku

Miloš

08.07.2021 16:51

Sramota je da predstavnik kompanije koja je vlasnik aerodroma i koja prati koncesiju i koga je Država postavila na tako odgovorno mesto, ne dodje na ovakvu svečanost i ceremoniju! Vlaisavljeviću sramoto!

Rogovi

09.07.2021 13:05

@Miloš - Bila je Senka u beloj 'aljinici pa to je isto kao da je bio i Sale Šojić.

Aero

09.07.2021 13:13

Meni lično ovaj čovek o kome se piše Saša Vlaisavljević sa Senkom Jelenković je upropastio karijeru i život, tako da im u paketu želim sve najgore što i znaju tako smo se lepo rastali. E sada ono što gledamo i čitamo je druga priča i koliko treba da se neko uhapsi ili skoni sa pozicije. Realno sve što se piše je tačno i komentariše takođe ali i oni su tu gde su i bili a mi smo pod njima sve jadniji. Kada će kraj?